• Moments abans de la trobada, el president de la Generalitat ha saludat el ministre d’Afers Exteriors i Cooperació
 
El conseller de la Presidència, Francesc Homs, i el ministre d’Afers Exteriors i Cooperació del Govern espanyol, José Manuel García-Margallo, han mantingut una reunió aquest matí al Palau de la Generalitat durant la qual han analitzat el marc normatiu de l’acció exterior. En el decurs de la trobada han tractat sobre l’Avantprojecte de llei d’acció exterior de l’Estat que el Consell de Ministres va aprovar l’1 de març passat amb l’objectiu de coordinar les diferents institucions i administracions en aquest àmbit.
 
El conseller Homs també ha lliurat al ministre Margallo, al final de la reunió, l’esborrany de la futura Llei de l’acció i el servei exterior de Catalunya, que el Govern de la Generalitat impulsarà aquesta legislatura amb l’objectiu de concretar i articular des del punt de vista polític, institucional i administratiu les competències recollides a l’Estatut d’autonomia de Catalunya en matèria d’acció exterior.
 
Moments abans de la trobada, el president de la Generalitat ha saludat al ministre d'Afers Exteriors i Cooperació, que avui participa en un acte a Barcelona.