Conseller Gordó, responent preguntes de convidats
El conseller Gordó respon a preguntes de convidats

 

  • El conseller de Justícia avança, en el marc de l’esmorzar-col·loqui organitzat pel Fòrum Nova Economia, que celebrarà una reunió amb els col·legis professionals per unificar criteris i accions de resposta a l’Avantprojecte de llei que prepara el Govern de l’Estat sobre serveis professionals
  • Germà Gordó també anuncia que donarà suport a la moció parlamentària d’impulsar un grup de treball interdepartamental amb altres conselleries per abordar solucions a les greus conseqüències derivades de les execucions hipotecàries i els desnonaments
  • El titular de Justícia també assevera que “en dret, la consulta és possible” i que cal treballar la via del diàleg perquè aquesta no acabi al Tribunal Constitucional

 

En el marc del Fòrum Nova Economia, el conseller de Justícia, Germà Gordó, ha pronunciat avui la conferència "La justícia, eina de cohesió social", i ha anunciat que el Departament donarà suport a “la moció parlamentària d’impulsar la creació d’un grup de treball interdepartamental amb les conselleries de Justícia, Territori i Sostenibilitat i Benestar Social i Família, per abordar des de tots els àmbits i òptiques existents, possibles solucions a les greus conseqüències que es deriven de les execucions hipotecàries i els desnonaments”.
 
 
Pel que fa a l’Avantprojecte de llei de serveis professionals que prepara el Govern de l’Estat, Gordó ha dit que “apunta a una reforma dels col·legis professionals que atenta directament contra el nostre model català”. Així, ha anunciat que el mes vinent el Departament mantindrà una reunió amb els diferents col·legis professionals per unificar criteris i accions de resposta tan bon punt es tingui coneixement del contingut de l’Avantprojecte. “Serem diligents en la defensa del nostre model, que entenem, a més, com una estructura d’Estat necessària per garantir els serveis als ciutadans”.
 
Així mateix, ha demanat al Govern espanyol que reconsideri la seva postura de no debatre al Ple del Congrés la Llei de reforma de la Llei hipotecària, ja que “és prou important per obrir un debat profund i que reculli l’esperit de la iniciativa legislativa popular”. “Estem d’acord que la reforma és urgent, però aquesta urgència no és excusa per no dialogar i buscar el màxim consens”, ha afegit.
 
 
Durant la seva exposició, ha recordat també que caldrà ser diligents a l’hora de desplegar les competències en matèria de justícia que reconeix l’Estatut, com ara la creació del Consell de Justícia de Catalunya en el marc de la reforma de la Llei orgànica del poder judicial, així com també la creació de la Fiscalia Superior de Catalunya, independent del Ministeri Fiscal.
 
 
Interpel·lat pels convidats a l’esmorzar-col·loqui, Germà Gordó ha asseverat que “en dret, la consulta és possible” i ha apel·lat a la via del diàleg per evitar que l’Estat recorri aquesta o qualsevol altra iniciativa davant del Tribunal Constitucional. També s’ha mostrat confiat que el desenllaç del recurs presentat pel Govern de la Generalitat a la interlocutòria del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya de la passada setmana sobre el català a l’aula serà favorable al model català d’immersió lingüística: “és de sentit comú que un alumne no pugui imposar el seu dret a una classe de trenta”.
 
 
En acabar la seva intervenció, Gordó ha expressat el compromís del Departament de Justícia de donar suport a qualsevol iniciativa d’impulsar les modificacions legislatives i normatives necessàries perquè el català arribi a ser un requisit per accedir a la judicatura i a la fiscalia a Catalunya. “Em consta que els grups parlamentaris ja hi estan treballant”. “El català ha de deixar de ser mèrit i ha de ser un requisit per exercir a Catalunya, superant així la clara situació d’inferioritat en què es troba i garantint als ciutadans que ho desitgin poder ser atesos en català”, ha conclòs.

 

1  

Fitxers adjunts

El conseller Gordó durant la seva intervenció d'aquest matí

El conseller Gordó durant la seva intervenció d'aquest matí
JPG | 655