Homs

Homs defensa l'estat propi per a Catalunya perquè és un "dret democràtic inalienable"

query_builder   17 abril 2013 21:21

event_note Nota de premsa

Homs defensa l'estat propi per a Catalunya perquè és un "dret democràtic inalienable"

  • El conseller de la Presidència i portaveu del Govern ha fet aquestes declaracions durant la presentació del llibre Manual per la Independència. Ara és l’hora, catalans!, de la directora general de Serveis Consultius del Departament de la Presidència, Dolors Feliu
  • Homs destaca que el llibre “dóna inspiració i coneixement“ per acabar de “coronar” el procés “sense retorn” cap a l’estat propi
  • Assegura que l’estat espanyol no deixa votar els catalans en una consulta per l’autodeterminació perquè sap “que perdria”
“La grandesa de la nostra causa no és només que tenim un dret inalienable a tenir un estat propi, sinó que al darrere hi ha un projecte col·lectiu”. Així s’ha referit aquesta tarda el conseller de la Presidència i portaveu del Govern, Francesc Homs, al procés “sense retorn” emprès pel poble català d’ençà de la sentència del Tribunal Constitucional sobre l’Estatut. “Aquest és un procés de dignitat que no té marxa enrere, perquè la dignitat d’un país no és negociable”, ha assegurat.
 
Aquest dret “ve de molt enrere” perquè “en els darrers 300 anys quan ens hem pogut expressar democràticament, aquí hem votat de forma diferent“. Per aquest motiu, ha considerat Homs, “l’estat espanyol no ens deixa votar, perquè sap que perdria”.
 
El conseller ha fet aquestes declaracions durant la presentació del llibre Manual per la Independència. Ara és l’hora, catalans!, de la directora general de Serveis Consultius del Departament de la Presidència, Dolors Feliu, que explora els instruments polítics i legals que poden fer possible la independència de forma pacífica i democràtica. La presentació ha comptat amb la participació de la presidenta d’Òmnium Cultural, Muriel Casals; de l’editor Quim Torra, i de l’autora.
 
Homs ha considerat ”imprescindible” aquest manual per fer “prosperar” la causa col·lectiva que “el poble català s’ha posat entre cella i cella“, ja que difon “arguments” per “convèncer els que no estan convençuts”.
Pel conseller de la Presidència i portaveu del Govern, Catalunya està “al  final del procés, a punt de coronar el cim ” i cal “estar concentrat, anar per feina” i “no tenir excessiva pressa, perquè podria fer que el grup no arribés sencer” però tampoc “fer-se enrere, perquè això seria constatar un fracàs col·lectiu immens”.   
 
Un manual per a la independència

Dolors Feliu, professora de Dret Constitucional i durant anys defensora de la Generalitat davant el Tribunal Constitucional, planteja en aquest llibre els itineraris possibles per assolir la independència d’acord amb la legislació vigent nacional i internacional des de “la ingenuïtat i l’atreviment” de creure que “la força del principi democràtic ens hauria de permetre ser independents”.
“La meva idea ha estat fer d’advocada de part però no en un plet concret sinó per posar-me en la pell d’aquesta voluntat independentista”, ha destacat Feliu, ja que “tenim un estat espanyol que no ens acompanya gaire”. “Però si aquest estat vol mantenir l’etiqueta de democràtic”, ha advertit Feliu, “tard o d’hora haurà de fer caure el dic”.

1  

Fitxers adjunts

Fotografia de l'acte

Fotografia de l'acte
JPG | 1304

undefined
undefined
undefined
undefined