• El cap de l’Executiu remarca que el Govern “manté el rumb” i que la consulta “s’ha de fer, perquè hi ha un compromís molt clar i un vot majoritari del poble de Catalunya”
  • Artur Mas ha insistit en la necessitat de relaxar l’objectiu de dèficit  “perquè, si no, entrarem en situació d’emergència total, amb el risc de malmetre el nostre estat del benestar”
Declaracions a Tradebe
El president Mas atenent els mitjans de comunicació, a Tradebe
El president de la Generalitat, Artur Mas, ha destacat avui que el Govern manté “un rumb clar” respecte a la celebració de la consulta pel dret a decidir i, sobre la manera de dur a terme el procés, ha recomanat “tranquil·litat, bons aliments i discreció, i fixar-se més en el que es fa que no pas en el que es diu”.
 
El cap de l’Executiu ha dit que el que s’està fent és “el que s’ha de fer, que és diàleg, a dins i a fora de Catalunya”, fruit del mandat del Parlament de Catalunya i dels acords de legislatura. El president ha insistit que la consulta “s’ha de fer perquè hi ha un compromís molt clar en aquest sentit i hi ha un vot molt majoritari del poble de Catalunya, que vol ser consultat sobre el seu futur”.
 
Artur Mas també ha dit que la consulta es farà “dins dels marcs legals, que és el que estem procurant dia rere dia” i amb “radicalitat democràtica, que vol dir donar la veu al poble de Catalunya perquè pugui decidir ell mateix de manera responsable, adulta i madura”.
 
El president Mas ha insistit que “no hi ha cap tipus de variació, el camí s’està seguint”, però de vegades “es diu una cosa i d’això se’n fa una bromera espectacular o un gran suflé, que al cap d’uns dies baixa i resulta que no ha passat res de res”.
 
Artur Mas ha subratllat també la necessitat de discreció i ha recordat que ell mateix ha mantingut trobades amb determinats polítics espanyols que no s’han fet públiques prèviament, perquè “no es pot estar en un procés d’aquesta complexitat constantment a la llum pública, a base de declaracions i contradeclaracions”.  
  
El president de la Generalitat ha llançat aquest missatge davant dels mitjans de comunicació, després de l’acte d’inauguració de la nova terminal d’hidrocarburs de Tradebe, situada al port de Barcelona.
 
Relaxar l’objectiu de dèficit
A preguntes dels periodistes, el cap de l’Executiu també s’ha referit a les notícies sobre una possible relaxació de l’objectiu del dèficit de Catalunya i ha dit que “no en tenim cap constància”, però ha insistit en la necessitat que “s’ha de relaxar, perquè, si no, entrarem en situació d’emergència total, amb el risc de malmetre allò que ens ha costat tant de construir, que és el nostre estat del benestar i Catalunya se’l pot permetre amb els recursos que genera”.
 
El president Mas ha recordat les gestions que està fent la Generalitat per intentar fer entendre al Govern espanyol que “la dinàmica d’aquests darrers anys d’anar pressionant i cargolant les comunitats autònomes, que vol dir cargolar la sanitat, l’ensenyament i els serveis socials, i la inversió pública, no té recorregut”. I ha afegit que “som els que més hem estalviat de llarg”.

1  

Imatges

Foto Tradebe

Foto Tradebe 40