• El cap de l’Executiu envia un missatge als catalans que viuen fora del país, amb motiu del Dia Internacional de la Catalunya Exterior
Missatge per a les comunitats a l'exterior

El president de la Generalitat, Artur Mas, ha adreçat per primera vegada un missatge als catalans que viuen fora del país, amb motiu del Dia Internacional de la Catalunya Exterior, que enguany se celebra el proper diumenge, 28 d'abril. El cap del Govern els ha traslladat “el meu reconeixement, en nom del Govern de la Generalitat i en representació de tots els nostres conciutadans, a la vostra condició de societat civil catalana, no com un apèndix llunyà sinó com a part integrada en un tot, que és Catalunya”.

Artur Mas, que ha enregistrat aquest missatge en vídeo, assegura que “en aquests moments transcendentals i crítics, tant a nivell econòmic com nacional, el paper actiu de la Catalunya exterior esdevé més important que mai.". Per això, el president creu que “és necessari dedicar un dia a commemorar aquesta tasca de molts anys, la vostra dedicació i el vostre compromís amb Catalunya, i l'esforç i tenacitat per mantenir viva la llengua i la identitat catalanes arreu".

El Govern de ­­la Generalitat va establir l'any 1999 aquesta diada per reconèixer la trajectòria dels catalans expatriats, reforçar el manteniment de la seva identitat i agrair la tasca que fan a favor de la projecció internacional de Catalunya.