Foto de grup del conseller Homs davant de l'ajuntament de Torà
Foto de grup del conseller Homs davant de l'ajuntament de Torà
•    El conseller ha destacat que la reunió és producte d’un mandat parlamentari i “respon a la necessitat de posar en comú tot allò que té a veure en anar articulant el dret a decidir”
 
•    El titular de la Presidència es mostra també preocupat per “l’immobilisme” d’algunes formacions, que sempre diuen “que no a tot”

El conseller de la Presidència s’ha referit avui a la cimera que demà encapçalarà el president Artur Mas amb les forces polítiques parlamentàries favorables a la consulta i amb el consell de governs locals de Catalunya, per destacar que la trobada “té a veure amb el dret a decidir i és en termes de sortir de la crisi, de lluitar contra l’atur, de disposar de les infraestructures que ens mereixem i dels recursos públics que generem els catalans”. La reunió, que se celebrarà demà al Palau de la Generalitat, té com a objectiu definir de forma concertada l’apertura del procés pel dret a decidir cap a la societat civil. Homs ha fet aquestes declaracions a Torà (Segarra), on avui s’hi ha desplaçat per participar a la tradicional festa del Roser.
 
El portaveu del Govern ha celebrat que a la cimera de demà hi assisteixin “totes les formacions de clara tradició democràtica que, a més, volen canviar les coses; cadascú des del seu punt de vista”. En aquest sentit, Homs ha afegit que tots els assistents comparteixen l’idea que s’ha de fer un canvi “estructural, de fons” perquè “si ens quedem on som, en el marc del govern espanyol que no compleix amb el finançament, que no paga el que deu, i que no compleix amb les infraestructures, és evident que no tindrem aquells elements necessaris i imprescindibles per poder sortir d’aquesta crisi econòmica i social”. “Hi ha moltes coses que ens depassen”, ha afirmat, però “depèn de nosaltres posar les bases del nostre futur.”
 
En resposta a les declaracions del coordinador nacional d’ICV sobre la cimera de demà, qui l'ha qualificada de “sobrera”, el conseller ha assegurat que la reunió té “tot contingut del món” i ha recordat que “respon a un mandat parlamentari que va subscriure el mateix Herrera i el conjunt de formacions polítiques per posar en comú tot allò que té a veure en anar articulant el dret a decidir”. Pel que fa a l’absència del PPC a la reunió de demà, el titular del departament de la Presidència s’ha mostrat preocupat per “l’immobilisme” d’aquesta formació, que sempre “diu a tot que no”.
 
En referència al compliment de l’objectiu de dèficit, Homs ha afirmat que el Govern està “plantant cara” i que aquesta és la raó per la qual no es presenten els comptes. “No portem els pressupostos perquè entenem que és la manera de pressionar a Madrid”. “Abans estava al 0,7% i ara estem a l’1,2%. Això és totalment insuficient i ja ho hem dit per activa i per passiva. Però la nostra acció política d’alguna manera i els arguments ajuden a que es vagi estovant aquesta posició tant dura del govern espanyol” ha conclòs.
 
Festa del Roser de Torà
 
El conseller, que ha participat avui a la festa del Roser de Torà, ha destacat que per a ell és “un goig i una satisfacció” assistir-hi i ha afegit que “algú podria pensar que és un lloc de pas i no ho és, és un lloc de gran personalitat” amb un “patrimoni arquitectònic i una població molt atractiva en tots els sentits”. Francesc Homs, acompanyat pel delegat territorial del Govern a Lleida, Ramon Farré, ha estat rebut per l’alcaldessa de Torà, Mercè Valls i després de signar en el Llibre d’Honor del consistori, ha assistit a la celebració de la Missa Solemne i a la ballada tradicional de la “Dansa del Roser”.
 
 



4  

Fitxers adjunts

Foto del conseller Homs signant el Llibre d'Honor de l'ajuntament de Torà

Foto del conseller Homs signant el Llibre d'Honor de l'ajuntament de Torà
JPG | 56

Fotografia de grup

Fotografia de grup
JPG | 105

Foto del conseller Homs i l'alcaldessa de Torà, Mercè Valls

Foto del conseller Homs i l'alcaldessa de Torà, Mercè Valls
JPG | 790

Fotografia de la Dansa del Roser

Fotografia de la Dansa del Roser
JPG | 103