• El conseller de la Presidència compara el qüestionament inicial que va haver de superar la CCMA amb les dificultats del procés de transició nacional i recorda que a Europa s’han creat dinou estats nous i “cap ha volgut deixar de ser-ho”
  • Homs ha fet aquestes declaracions durant l’acte de commemoració del 30è aniversari de l’aprovació de la Llei que va crear la Corporació Catalana de Ràdio i Televisió, que s’ha celebrat aquesta tarda al Parlament
  • El conseller ha agraït a l’expresident Jordi Pujol i al Parlament “l’encert de la decisió política” i ha reconegut la “bona feina” dels professionals que van entomar el projecte
 
30 aniversari de la llei de la CCRTV
El conseller de la Presidència i portaveu del Govern, Francesc Homs, ha assegurat aquesta tarda que l’experiència de la creació de TV3 i Catalunya Ràdio “pot donar llum a com enfocar el gran procés que tenim entre mans com a país”. El conseller ha fet aquestes declaracions durant l’acte de commemoració del 30è aniversari de l’aprovació de la Llei que va crear la Corporació Catalana de Ràdio i Televisió, avui Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals, que ha tingut lloc aquesta tarda al Parlament de Catalunya.
 
La celebració d’aquest aniversari li ha servit al conseller per establir un paral·lelisme entre les dificultats inicials que va haver d’afrontar la creació de l’ens públic i les que pateix el procés de transició nacional: “En aquella època és qüestionava que fos legal del tot i no semblava plausible que es pogués fer una televisió autonòmica, i si es feia havia de tenir caràcter local i antropològic”, ha recordat. “En canvi ara ningú no se’n vol desprendre, i això és el que passa amb les nacions que han esdevingut estat, que després no es tiren enrere”. En aquest sentit, el conseller ha constatat que en els darrers vint anys a Europa s’han creat dinou estats i “cap ha volgut deixar de ser-ho mai malgrat els qüestionaments inicials”.
 
Homs també ha volgut reiterar el “compromís total” del Govern amb TV3 i Catalunya Ràdio en un context “complicat”. “Farem tot el que estigui al nostre abast perquè aquesta televisió i aquesta ràdio que ens sentim tan nostres i tan estimades puguin continuar fent el paper que fan i desenvolupar-lo amb tota la intensitat”, ha asseverat.
 
El conseller ha agraït a l’expresident Jordi Pujol “l’encert de la decisió política”, que després “va tenir el suport de molta gent” i la “unanimitat del Parlament”. També ha subratllat l’encert dels professionals que van entomar el projecte, ja que “la decisió política, sense ells, no hauria tingut recorregut i  no podríem estar celebrant aquest 30è aniversari”.
 
Finalment, Homs ha destacat “el paper central en la vida col·lectiva del país que han tingut i tenen Catalunya Ràdio i TV3”. “Si quelcom posa de manifest què es servei públic això és la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals”, ha reblat.
 
L’acte, conduït pels periodistes Helena Garcia Melero i Kílian Sebrià, ha comptat també amb les intervencions de la presidenta del Parlament, Núria de Gispert; del president de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals, Brauli Duart, i del ponent de la Llei, Higini Clotas i. També s’hi ha projectat un vídeo commemoratiu.