El conseller Francesc Homs

Homs considera la LOMCE "un atemptat contra el sentit comú" que no es pot aplicar a Catalunya

query_builder   17 maig 2013 22:27

event_note Nota de premsa

Homs considera la LOMCE "un atemptat contra el sentit comú" que no es pot aplicar a Catalunya

Conseller Homs
El conseller de la Presidència, Francesc Homs, ha qualificat la decisió del consell de ministres espanyol d’aprovar la Llei Orgànica de Millora de Qualitat Educativa (LOMCE) com a una de les pitjors notícies que s’han donat en democràcia. “És un atemptat directe al repartiment de competències, a l’autogovern de Catalunya i a la pròpia Constitució espanyola però, sobretot, és un atemptat al sentit comú”.
 
El portaveu del Govern ha reiterat que “entre tots a Catalunya hem construït un model d’escola i d’ensenyament que, tal i com demostren les dades, permet al final de l’escolarització obligatòria un coneixement per igual del català i del castellà”, tal i com diu l’Estatut de Catalunya, i que “des de fora hi volen intervenir d’una manera profundament absurda”.
 
El conseller de la Presidència, que ha valorat aquesta decisió del govern espanyol en la inauguració de la 30a Fira de Sant Isidre-FICARD 2013 a  Cardedeu, ha afegit que “això que ens volen imposar no es pot aplicar perquè l’educació del nostre país, del nostre sistema, tant de titularitat pública com concertat, és en el marc de la immersió lingüística”.

Per aquests motius, el conseller considera que la decisió del govern de Rajoy no és neutra pel que fa a les seves relacions amb Catalunya perquè “si algú pensa que d’aquesta manera es construeix diàleg i s’estableixen ponts, atacant coses que funcionen i fa 30 anys que han donat resultats positius, tant pel que fa al català com el castellà, és evident que s’equivoca i molt”.

El conseller ha afegit que “és trist que en un context democràtic després de tants anys ja de democràcia a l’Estat espanyol hi hagi gent que respongui a aquests patrons que són més d’una altra època que no pas de la que vivim en aquests moments, ja sigui amb homenatges a la División azul -que és una vergonya que això s’hagi fet-, imposant un model lingüístic que va contra del que és el consens a Catalunya i que ha donat molt bon resultats, o amb una explicació que trobo de molt mal gust per part de la sra. Cospedal, que respon a allò que va dir el senyor Wert que s’havia d’espanyolitzar els nens catalans”.

El conseller ha volgut remarcar que tot i les males notícies que arriben de fora, com la d’avui, la Fira de Sant Isidre de Cardedeu i els seus expositors són un clar exemple que el país està ple de gent "que treballa de forma infal·lible, que sap aprofitar les oportunitats que també hi ha actualment, i que farà que, entre tots, ens en sortim".

1  

Fitxers adjunts

Foto del conseller Homs a la Fira de Sant Isidre

Foto del conseller Homs a la Fira de Sant Isidre
JPG | 1316

undefined
undefined
undefined
undefined