·         El cap de l’Executiu ha anunciat la convocatòria d’una reunió amb partits i comunitat educativa la setmana vinent, davant l’aprovació del projecte de llei de reforma educativa del ministre Wert
 
·         Artur Mas ha afirmat que “estem oberts a les reformes, però no a OPA hostils contra l’escola catalana, el català i el nostre autogovern”
 
·         El president ha inaugurat aquest matí les obres d’ordenació i ampliació del carrer Major de Torrelavit
El president Mas, en un moment de l'acte inaugural de les obres d'ordenació i ampliació del carrer Major de Torrelavit
El president Mas, en un moment de l'acte inaugural de les obres d'ordenació i ampliació del carrer Major de Torrelavit
El president de la Generalitat, Artur Mas, ha qualificat com a “OPA hostil” el projecte de llei de reforma educativa aprovat ahir pel consell de ministres i ha llançat el missatge que “aquest país s’ha d’unir per fer una defensa tancada del nostre model educatiu i especialment del nostre model lingüístic”.
 
Per aquest motiu, Artur Mas ha anunciat que la setmana vinent convocarà els partits catalans i el món educatiu “per deixar clar que no abaixarem el cap davant aquestes OPA hostils que ens volen fer des de fora”. “Aquesta gent que vol dividir-nos, que els nostres models es malmetin, que vol trencar la cohesió social, seran combatuts per vies democràtiques, però fins a les últimes conseqüències en defensa d’allò que ens hem guanyant amb el treball de molts anys”, ha reblat.
 
En aquesta mateixa línia, el cap de l’Executiu ha assenyalat que “tothom que se li fa una OPA hostil té legítim dret a defensar-se i nosaltres, per tots els mitjans que tinguem al nostre abast, defensarem amb ungles i dents el nostre sistema educatiu”. El president Mas ha destacat que aquest model “ens proporciona coneixement del nostre idioma propi des de fa molts segles, coneixement d’altres idiomes i, a més, cohesió social, perquè intenta que tothom tingui les mateixes oportunitats siguin de famílies de parla castellana o catalana”.
 
El president s’ha mostrat “obert a les reformes” i ha dit que a Catalunya s’estan fent per lluitar contra el fracàs escolar, on “estem començant a donar la volta a la situació amb menys recursos dels que teníem i amb una gran implicació de tota la comunitat educativa”. “Per tant, reformes sí, però OPA hostils contra l’escola catalana i contra el català i el nostre autogovern, no”, ha remarcat.
 
El cap de l’Executiu ha fet aquesta defensa del model lingüístic català durant l’acte d’inauguració de les obres d’ordenació i ampliació del carrer Major de Torrelavit, que transcorre per sobre del riu Bitlles. En l’acte també hi ha intervingut l’alcalde de Torrelavit, Ramon Riera. Durant el parlament inaugural, el president ha assenyalat que “si el carrer Major de Torrelavit ha acabat bé, el futur de Catalunya també acabarà bé”.
 
Les obres d’ordenació i ampliació del carrer Major han permès reforçar el talús existent sota aquesta via, per tal de garantir la seva solidesa i estabilitat. L’actuació, que forma part del projecte “El riu Bitlles, el riu treballador de Torrelavit”, ha permès, a més, crear una connexió per a vianants entre la part alta del municipi i la llera del riu, i habilitar un espai al carrer per a l’estacionament de vehicles.
 
Abans de l’acte d’inauguració, el president ha fet una visita institucional a l’Ajuntament de Torrelavit, on s’ha trobat amb l’alcalde i altres membres del consistori, i ha signat en el llibre d’honor.
 

2  

Imatges

Inauguració

Inauguració 490

Discurs

Discurs 412