• El titular de Presidència reitera que la col·laboració del Consell Assessor per a la Transició Nacional té un “cost zero” per al Govern, que compta amb 5 consells assessors i “una setantena de persones que ajuden, contribueixen i assessoren el Govern d’una manera desinteressada”
 
Vídeo de la intervenció del conseller Homs al Parlament
El conseller de la Presidència i portaveu del Govern, Francesc Homs, ha destacat la tasca del Consell Assessor per a la Transició Nacional per disposar d’un “coneixement aprofundit” que permeti exercir el dret a decidir, ja que “no hi ha consulta si no hi ha informació, no hi ha consulta si els que han de ser consultats no tenen l’opció a escollir”. En resposta a dues preguntes al ple del Parlament, Homs ha detallat el pla de treball de l’organisme, que el proper mes de juliol lliurarà al Govern l’informe Vies, aspectes procedimentals i de contingut i conseqüències de la consulta, el primer dels dinou que realitzarà.
 
El conseller ha explicat que la feina del CATN gira a l’entorn de tres grans blocs. En primer lloc, haurà d’“estudiar tot allò que cal per a la convocatòria de la consulta perquè els ciutadans puguin expressar quin serà el seu futur polític col·lectiu”; en segon lloc, examinarà “els grans reptes que ha d’assumir el país en constituir-se com a estat propi” i poder “adoptar les estructures d’estat per poder actuar amb normalitat”; i, finalment, en tercer lloc analitzarà “la internacionalització del procés”.
 
En la seva intervenció a la Cambra catalana, el portaveu del Govern ha informat que, segons el calendari previst, el Consell Assessor per la Transició Nacional lliurarà el primer informe al Govern abans de l’estiu. “Aquest és el pla de treball i aquest és el calendari, a tot tardar a primers de l’any 2014”, ha manifestat.
 
El conseller ha deixat clar que la col·laboració del Consell Assessor per la Transició Nacional amb el Govern de la Generalitat, té un “cost zero” per al Govern, que compta amb 5 consells assessors i una setantena de persones que “ajuden, contribueixen i assessoren el Govern d’una manera desinteressada”
 
En resposta al portaveu parlamentari del PP, Homs ha qualificat d’“absurda” la situació econòmica del país, que el 2010 va patir un dèficit fiscal 16.543 milions d'euros. “No té ni cap ni peus”, ha lamentat, i l’ha instat a “ trobar solucions” en comptes de “fer discursos”. “Durant aquests cinc minuts de debat han volat 157.000 euros”, ha conclòs.