• El cap de l'Executiu ha presidit aquest matí la 36a edició de la festa de la Tamborinada, al Parc de la Ciutadella
El president i la consellera Munté visitant un dels tallers de la Tamborinada
El president i la consellera Munté visitant un dels tallers de la Tamborinada
El president de la Generalitat, Artur Mas, ha assegurat aquest matí que “la dimensió d’un país potser dóna més poder, però no fa que la gent visqui millor”, i ha afegit que la història, el present, i també el futur, demostren i demostraran que “sempre hi haurà països petits a Europa i al món que funcionaran molt bé”.
 
Amb aquestes paraules el president de la Generalitat ha respost a les declaracions que ahir va fer el president del Govern central, Mariano Rajoy, en el marc de les jornades del Cercle d’Economia a Sitges, on va declarar que per ser a Europa cal ser gran perquè els petits no compten res.
 
En declaracions als mitjans de comunicació abans de presidir la festa de la Tamborinada, el cap de l’Executiu ha assegurat que la visió de Rajoy és “una mica esbiaixada de la realitat” i ha preguntat si és millor “ser un país gran, com Espanya, amb un 27% d’atur o un país més petit, com Àustria, amb un atur del 4%”.
 
En aquest sentit, ha remarcat que “hi ha països petits, fins i tot més que Catalunya, on la gent viu molt bé, molt millor que aquí, i hi ha països grans que també van millor que Espanya”.
 
El president ha posat com a exemples Suïssa, Suècia, Dinamarca, Àustria o Finlàndia, i ha subratllat que avui “els països més competitius del món i, sobretot, els que tenen nivells de benestar més alts, normalment són països petits”.
 
Artur Mas ha conclòs les seves declaracions davant els mitjans destacant que el més important és “que els països vagin bé, perquè vol dir que la gent viu millor” i que es fan “polítiques molt més sensibles”.
 
Després d’aquestes paraules, el president ha iniciat la visita a la 36a edició de la festa de la Tamborinada, al Parc de la Ciutadella, que organitza anualment la Fundació La Roda i que, enguany, estava dedicada  a l’aigua.
 
Acompanyat de la presidenta de l’entitat, Lluïsa Celades; la consellera de Benestar Social i Família, Neus Munté; i l’expresident Jordi Pujol, entre altres autoritats, el cap del Govern ha visitat les parades i els tallers promoguts per les diferents entitats que participaven a la festa.
 

2  

Imatges

Tamborinada 2013 (1)

Tamborinada 2013 (1) 947

Tamborinada 2013 (2)

Tamborinada 2013 (2) 675