• El titular de Territori i Sostenibilitat ha explicat avui en el Parlament que la Confederació Hidrogràfica de l’Ebre no ha incorporat cap de les al·legacions presentades per la Generalitat en relació amb els cabals del  tram final del riu
 
  • El Govern de la Generalitat seguirà insistint i no renunciarà a un diàleg constructiu amb l’Estat espanyol
 
  • Amb la proposta de cabals plantejada en el Pla Hidrològic de l’Ebre es produirà la regressió del delta, un increment de la salinització del tram final i una disminució dels nutrients
 
El conseller Vila
 
El conseller de Territori i Sostenibilitat, Santi Vila, ha advertit aquest matí en el Parlament de Catalunya que el Govern de la Generalitat no renunciarà a la defensa d’un règim de cabals suficient per garantir el present i el futur del tram final de l’Ebre. El conseller Vila ha explicat, en aquest sentit, que la Confederació Hidrogràfica de l’Ebre no ha incorporat cap de les al·legacions presentades per la Generalitat en relació amb uns cabals ambientals que hauria de tenir el riu en el seu tram final.
 
La proposta de cabals plantejats per la CHE està molt per sota de la proposada fa 3 anys per la Generalitat de Catalunya, la qual compta amb l’aprovació de la Comissió per a la Sostenibilitat de les Terres de l’Ebre i el vot de suport del Parlament de Catalunya. En aquest sentit, la proposta intermitja de la CHE, que tampoc té en compte les diferències estacionals, suposa una tercera part del cabal ecològic proposat per la Generalitat de Catalunya.
 
El titular de Territori i Sostenibilitat s’ha oposat totalment a la proposta del Govern espanyol i ha alertat que es posa en risc l’equilibri mediambiental del tram final del riu, provocant la regressió i la salinització del delta, així com també la reducció de nutrients.
 
Vila ha remarcat que el Govern de la Generalitat seguirà insistint i no renunciarà a un diàleg constructiu amb l’Estat espanyol, tot i que ha deixat ben clar que “la defensa d’un règim de cabals suficient per garantir el present i el futur del delta de l’Ebre és, però, del tot irrenunciable”.

1  

Fitxers adjunts

Nota de premsa

Nota de premsa
PDF | 165