El president Mas, aquesta tarda, durant un acte
El president de la Generalitat, Artur Mas, ha expressat avui el seu agraïment al primer ministre britànic, David Cameron, per les paraules que va pronunciar ahir a favor del dret a decidir. Artur Mas ha afirmat que “la millor manera de donar sortida a aquest tipus de problemes, de conflictes, d’expectatives, és escoltar la veu del poble, deixar que la gent vagi a votar i, a partir de les veus, si pot ser àmpliament majoritàries d’aquest poble, construir el futur”.
                        
El cap de l’Executiu ha afegit que el to de les paraules de David Cameron “és el camí que convindria, i espero que aquest tipus de reflexions en algun moment vagin quallant una mica en el conjunt de l’Estat espanyol”.
 
Artur Mas ha recordat que no és el primer cop que expressa el seu agraïment al primer ministre britànic, ja que ho va fer fa uns mesos per carta, i ha dit que David Cameron ha fet “unes reflexions serenes, valentes i positives, sobre un fet natural que és el que ell respecta al Regne Unit, que és que quan hi ha un país, una nació i un poble que manifesta el seu desig molt majoritari de poder-se expressar i decidir lliurement el seu futur, el que fa el senyor Cameron és organitzar les coses, arribar a acords i explicar-ho públicament”.
 
El president ha insistit que “la solució davant aquest tipus de conflictes i expectatives sempre és el diàleg i la negociació per arribar a acords que facilitin l'expressió normal d’un poble, sigui l’escocès o el català”.