• El conseller de la Presidència presenta la nova “Enciclopèdia de l’Esport Català” com a exemple de reivindicació del país i de la llengua
Enciclopèdia de l'esport
El conseller de la Presidència, Francesc Homs, ha presidit aquest vespre la presentació de la primera “Enciclopèdia de l’Esport Català”, que recull el fenomen esportiu a Catalunya des dels seus inicis fins ara. Una obra pionera i sense referents, que per al conseller significa “un exemple més de la vitalitat que té el nostre país per reivindicar-se d’una forma audaç i intel·ligent, i de fer les coses ben fetes, amb precisió i credibilitat”.
 
“Veient aquesta obra i el que representa l’esport a casa nostra –ha afegit Homs-, un es pregunta per què no podem competir a casa nostra... i la resposta és que per motius polítics. Això posa de manifest l’anomalia que viu un país com el nostre, on tenim un gran potencial i capacitat, però no podem participar en competicions internacionals a nivell de país”.
 
El conseller ha destacat també que aquesta obra, feta a iniciativa del Consell Català de l’Esport i l’Enciclopèdia catalana, “mostra l’esport no com a una cosa superficial sinó com a una activitat econòmica, que incorpora hàbits saludables, fomenta la cohesió social, la transmissió de valors i la projecció de la nostra identitat, cultura i manera de fer”.
 
L’“Enciclopèdia de l’Esport Català” ha estat dirigida per l’historiador Carles Santacana, amb la participació de 130 autors especialitzats que repassen totes les modalitats esportives, clubs, associacions, federacions, competicions, equipaments, publicacions, entrenadors, àrbitres... Un recull que dóna visibilitat a testimonis anònims que sempre, i sobretot ara, són un exemple al nostre país i a la nostra societat, pel seu sacrifici, honestedat i treball en equip”.
 
Aquesta obra de 5 volums, amb més de 20.000 entrades i 6.000 fotografies, és també per al conseller “una contribució més que evidencia que el català és una llengua viva i potent, que té al darrera un país”.
 
A l’acte de presentació, que ha tingut lloc a l’Auditori del Palau de la Generalitat, també hi han participat el secretari general de l’Esport, Ivan Tibau; el president de la Fundació Enciclopèdia Catalana, Jordi Porta; el director de l’obra i el periodista Jordi Basté.

1  

Fitxers adjunts

Acte Presentació Enciclopèdia Esport Català

Acte Presentació Enciclopèdia Esport Català
JPG | 369