• El cap de l’Executiu ha inaugurat al MNAC l’exposició “Tàpies. Des de l’interior”, on es mostren prop de 140 obres de l’artista
El president Mas visitant l'exposició d'Antoni Tàpies
El president Mas visitant l'exposició d'Antoni Tàpies
El president de la Generalitat, Artur Mas, ha assegurat aquest vespre que “el nostre gran repte és situar-nos al món” i que els artistes més destacats i amb més projecció internacional, com és el cas d’Antoni Tàpies, “ajuden el país sencer que sigui conegut, reconegut i valorat”. “Gràcies a Tàpies per fer possible que Catalunya es pugui situar molt millor en el món sencer”, ha reblat el president.
 
En l’acte d’inauguració de l’exposició de l’artista “Tàpies. Des de l’interior”, que a partir d’avui acull el Museu Nacional d’Art de Catalunya, el president ha assegurat que “els conflictes amb Madrid són la tradició”, però que “el repte és la projecció internacional, que no és un repte nou, però que en aquests moments està de plena actualitat”.
 
En aquest sentit, el cap de l’Executiu ha remarcat que “el país té actius suficients per situar-se al món i en primera línia”, i ha citat com a exemples d’aquest potencial nacional els nostres cuiners, esportistes, científics, acadèmics, i professionals liberals, com metges i arquitectes.
 
 
Una exposició amb dues seus
 
Una de les peculiaritats de l’exposició “Tàpies. Des de l’interior”, és que la mostra es desenvolupa en dues seus simultànies, el MNAC i la Fundació Antoni Tàpies, on s’exposen prop de 140 obres, que abasten des de 1945 fins a 2011.
 
El president ha volgut agrair i felicitar els impulsors “per la bona decisió que heu pres i per fer-nos un regal d’aquesta dimensió”, i ha assegurat que avui, gràcies a aquesta exposició, el MNAC, “a més de la seva dimensió geogràfica, tindrà la seva dimensió temporal sencera”.
 
“Si hem de parlar del Museu Nacional, la dimensió temporal l’ha de tenir sencera, i a partir d’ara ho serà amb Tàpies, un dels primers noms de la nostra producció i creació artística. I això no és qualsevol cosa”, ha destacat el president.
 
Les peces de la mostra que des d’avui es pot visitar posen en relleu l’experimentació infatigable, i fins i tot obsessiva, de l’artista, i el desenvolupament de la seva iconografia i el seu vocabulari fet de signes, de matèries, de colors i d’objectes quotidians.
 
L’exposició ha estat concebuda exclusivament a partir de les obres conservades a casa de l’artista, moltes d’elles fins ara inèdites, i a la Fundació Antoni Tàpies. El president ha volgut donar les gràcies a la família “per permetre que el públic pugui veure obres que fins ara no s’havien pogut apreciar i això afegeix un plus d’interès molt gran al seu treball”.
 
La inauguració de l’exposició també ha comptat amb la presència de la vídua de l’artista, Teresa Barba; del conseller de Cultura, Ferran Mascarell; del president de la Fundació Tàpies, Xavier Antich, i del president del MNAC, Miquel Roca, entre d’altres personalitats.
 

1  

Imatges

Exposició "Tàpies. Des de l'interior"

Exposició "Tàpies. Des de l'interior" 430