La vicepresidenta assegura que no aplicarà el pla de reforma de l’administració presentat pel Govern espanyol i recomana a l’Estat que doni exemple de racionalització del sector públic suprimint els organismes de l’Estat que provoquen duplicitat en matèries competència de la Generalitat de Catalunya.
 
La vicepresidenta del Govern i titular del Departament de Governació i Relacions Institucionals, Joana Ortega, ha afirmat que no aplicarà el pla de reforma de l’administració presentat avui pel Govern central perquè Catalunya compta amb un model propi de modernització del sector públic i “no se sent al·ludida” pel document aprovat aquest matí pel Consell de Ministres.
 
Joana Ortega ha recordat que “qui realment té una gran feina de reducció i racionalització de la seva administració és el Govern de l’Estat”, que segons queda palès en l’informe de l’Institut d’Estudis Autonòmics que la pròpia Ortega va lliurar a la vicepresidenta del Govern espanyol Soraya Sáez de Santamaría mesos enrere envaeix normativament matèries sobre les quals la Generalitat de Catalunya gaudeix de competència plena. La vicepresidenta ha assenyalat que “hi ha moltes duplicitats que es poden evitar i reduir des del Govern del l’Estat. El que poden fer enlloc de donar lliçons és mirar-se a ells mateixos i aplicar aquesta reducció”.
 
Ortega ha defensat la tasca que està duent a terme el Govern català els dos darrers anys, en què s’han aprovat lleis de simplificació, agilització i modernització de l’administració, s’ha empès la reforma del món local a través de la llei de governs locals en portes d’entrar al Parlament i s’ha treballat en la modernització de la funció pública i de l’administració en general. En opinió de la vicepresidenta, el Govern català se sent emparat per l’Estatut d’Autonomia de Catalunya i té la vocació de desenvolupar al màxim l’autogovern amb plena llibertat amb l’objectiu de “proporcionar un servei molt més eficient, eficaç i simple als ciutadans i als empresaris, que és el que necessita el país”.