• El cap de l’Executiu ha estat entrevistat aquest matí pel periodista Luis del Olmo, en l’espai Protagonistas, de RNE, coincidint amb el 40è aniversari del programa
El president Mas, en un moment de l'entrevista
El president Mas, en un moment de l'entrevista
El president de la Generalitat, Artur Mas, ha destacat avui que “en ple debat sobiranista i sobre una possible consulta, Catalunya va ser l’any passat el territori de l’Europa continental – fora del Regne Unit i d’Irlanda – que va rebre més inversió estrangera”.
 
Artur Mas ha afegit que als inversors “no els preocupa una Catalunya amb un estat propi, els preocupa una Europa que no funcioni, que no surti de la seva atonia, i un euro que estigui amenaçat”.
 
El cap de l’Executiu ha subratllat les dades de captació d’inversió estrangera de Catalunya durant una entrevista amb el periodista Luis del Olmo, per a l’espai Protagonistas, de RNE, coincidint amb els 40 anys de la primera emissió d’aquest programa. L’entrevista ha estat enregistrada aquest matí al Palau de la Generalitat, poc abans de la seva emissió i del viatge del president al Brasil.
 
En aquesta mateixa línia, el president Mas ha assenyalat que els inversors d’arreu del món “saben perfectament que la Unió Europea la integren països molt grans, com Alemanya; països mitjans, com Holanda, i països relativament petits, com Àustria, Dinamarca o Finlàndia”, que són “perfectament viables i estan a dalt de tot del desenvolupament humà, de la qualitat de vida i de la competitivitat”.
 
El dret a decidir i la consulta del poble català sobre el seu futur ha ocupat, també, bona part de l’entrevista. El president de la Generalitat ha dit que “hi ha una majoria molt important del poble de Catalunya que vol una consulta” i ha afegit que “la democràcia en estat pur, com ho és una consulta, no hauria d’espantar ningú, encara que la conclusió fos que la majoria dels catalans vol constituir un estat propi”.
 
El cap de l’Executiu s’ha preguntat si després de 35 anys de sistema democràtic “podem negar a un poble sencer, Catalunya, que es pugui pronunciar sobre el seu futur de manera pacífica, democràtica i positiva?”. El president ha explicat que a Catalunya “no hi ha un ànim de bel·ligerància, sinó de voler desenvolupar un projecte propi”. “Després de moltes dècades de col·laboració amb l’Estat, Catalunya es troba contra les cordes, sense el respecte que hauria de tenir la nostra identitat, llengua i cultura, i sense capacitat de desenvolupar un projecte econòmic i de benestar que podríem desenvolupar si no tinguéssim els lligams que tenim”, ha reblat.

1  

Imatges

El president Mas, en un moment de l'entrevista

El president Mas, en un moment de l'entrevista 782