•  Ho ha dit aquest vespre a Manresa a l’acte inaugural que ha precedit l’espectacle “La crema de Manresa 1713”
 
El conseller de la Presidència, Francesc Homs, ha qualificat d’acte de “legítima i pacífica defensa” la commemoració del tricentenari de la Guerra de Successió. Ho ha dit aquest vespre a Manresa durant l’acte d’inauguració de la commemoració de la Guerra de Sucessió en aquesta ciutat i al Bages. Aquesta nit, la plaça Major de Manresa ha acollit l’espectacle “La crema de Manresa 1713” amb motiu dels 300 anys de l’incendi que va patir la ciutat per part de les tropes borbòniques.
 
Prèviament a l’acte, en declaracions a la premsa, el conseller Homs ha considerat que el que s’ha fet avui és un “acte oportú” com ho són i seran totes les celebracions del tricentenari perquè assegura “s’ha desfermat una ofensiva per reescriure la història del nostre país”.
 
El conseller de la Presidència ha afirmat que, en el moment que des de Catalunya es planteja la consulta per al dret a decidir, que és una “operació estrictament democràtica”, la política espanyola s’esforça a negar que “som i existim”. Per aquest motiu, ha defensat i qualificat d’actes de “legítima i pacífica defensa” els de commemoració del Tricentenari dels fets del 1714. En aquest sentit, Homs ha assegurat que “hi ha tota una operació en marxa per molts sectors de la política espanyola que consisteix a dir que tot el que commemorem aquí no va existir”.  Segons el conseller, “les commemoracions com les d’avui tenen una actualitat total, no és un record nostàlgic de la història” i ha afegit que “això ens defineix el projecte de futur que tenim com a país, les ganes de viure, sobreviure i tirar endavant”.