• El cap de l’Executiu assegura que els serveis públics de Catalunya els paguen els catalans
 
  • Artur Mas, de visita oficial al Brasil, confirma que la nova llei d’acció d’exterior del  Govern espanyol “no aturarà el sentit comú”
Reunió amb el governador de Rio de Janeiro
El president saluda el governador de l'Estat de Rio de Janeiro, Sergio de Oliveira Cabrales
El president de la Generalitat, Artur Mas, ha assegurat aquesta tarda, des de Rio de Janeiro on és de visita oficial, que “és Catalunya qui està finançant l’Estat espanyol des de molts punts de vista” i, per tant, ha instat el Govern espanyol “a no presumir d’allò que no es té”.
 
Artur Mas ha respost així, en declaracions als mitjans de comunicació, les paraules d’ahir del ministre d’Hisenda, Cristobal Montoro, que va assegurar que era l’Estat espanyol qui pagava els serveis públics de Catalunya. “Si la Generalitat finança serveis públics és gràcies a l’esforç que cada dia fan els ciutadans de Catalunya produint, esforçant-se i pagant impostos, un munt, tants com 16.000 milions d’euros que se’n van fora de Catalunya i no tornen”, ha manifestat.
 
En el decurs de la compareixença informativa, el president Mas s’ha referit també a la llei d’acció exterior que vol aprovar el Govern espanyol. Mas ha deixat clar que “no hi ha llei que pugi aturar el sentit comú, i la modernitat d’avui ens porta a estar al món”.  “Seria absurd que quan identifiquem que la nostra sortida a la crisi és precisament sortir fora, ens limitessin”, ha declarat.
 
El president ha insistit en què “nosaltres, faci el que faci el Govern espanyol, ho tenim claríssim: seguirem sortint com a Govern i com a país, com a teixit productiu i com a professionals, i farem tot el que estigui en les nostres mans, tot i que ens ho vulguin limitar”.“Seguirem amb aquesta diplomàcia econòmica de sortir al món perquè és el nostre camí i no es podrà aturar perquè no es poden posar portes al camp”, ha afirmat.
 
 
 
 

1  

Imatges

Reunió amb el governador de Rio de Janeiro

Reunió amb el governador de Rio de Janeiro 374