• Artur Mas ha presidit aquesta passada nit, a São Paulo, l’estrena d’una coproducció catalano-brasilera sobre la vida del bisbe català
El president Mas ha presidit l'estrena de la mini-sèrie
El president Mas ha presidit l'estrena de la mini-sèrie
El president de la Generalitat, Artur Mas, ha presidit aquesta passada nit, a la Cinemateca de São Paulo (Brasil), l’estrena de la minisèrie “Descalç sobre la terra vermella”, una coproducció catalano-brasilera basada en la figura del bisbe català Pere Casaldàliga. Artur Mas ha descrit Casaldàliga, en el seu parlament, com “un símbol de Catalunya, que la trascendeix: és un símbol de la humanitat” ha dit.
  
“Els símbols no són només les banderes, els himnes o les festes nacionals, molt sovint també poden ser les persones, sobretot les que destaquen més dintre de la nostra societat”, ha afirmat el cap de l’Executiu, i s’ha mostrat convençut que “aquesta pel·lícula deixa un bon símbol d’humanisme, de maneres positives d’enfocar la vida i estic segur que deixarà petjada”.
 
 “Descalç sobre la terra vermella” es tracta d’una coproducció de Minoria Absoluta i Raiz Produçoes, i liderada per Televisió de Catalunya amb la participació de Televisió Espanyola i TV Brasil. El projecte ha comptat també amb la implicació d’empreses brasileres i espanyoles com Endesa, Mapfre i Petrobras, i el suport del Govern brasiler i de la Cambra espanyola de Comerç.
 
Aquest documental, que es va rodar l’any passat, el 2012, a Sao Félix do Araguaia (Brasil) i a Catalunya, s’ha estrenat, en la seva versió en català, amb motiu de la visita oficial del president Mas al país sud-americà. La versió en portuguès s’estrenarà d’aquí uns mesos a Sao Fèlix do Araguaia.
 
Pere Casaldàliga, fill de Balsareny (Bages) i bisbe emèrit de l’estat del Mato Grosso, ha dedicat 37 anys de la seva vida a la seva tasca a favor dels pobres i els indígenes sense terra de l’Amazones. Aquesta lluita i dedicació va ser el principal argument del jurat del Premi Internacional Catalunya quan va atorgar aquesta distinció al bisbe, l’any 2006.
 
L’acte ha comptat amb l’assistència del conseller d'Empresa i Ocupació, Felip Puig; del productor executiu de la minisèrie, Francesc Escribano; del director de TV3, Eugeni Sallent, i del director de TV Brasil, Eduardo Castro, a més del director i actors de la sèrie.

1  

Imatges

Fotografia de grup

Fotografia de grup 26