• El portaveu del Govern insta un altre cop el PSC a sumar-se al Pacte Nacional pel Dret a Decidir
El conseller de la Presidència, Francesc Homs, ha presidit aquesta tarda el 25è aniversari del Consell Comarcal de la Terra Alta, a Gandesa. En l’acte commemoratiu, titulat Un quart de segle al servei de la comarca, el conseller ha volgut remarcar “fins a quin punt és essencial que ens puguem organitzar nosaltres mateixos com a país”. En aquest sentit, ha destacat “la utilitat dels consells comarcals per a la gent i, sobretot, per al territori”. Una tasca que, segons Homs, “lamentablement el govern de Madrid no ha entès mai i menys ara quan, aprofitant la crisis, està duent a terme una  gran operació de recentralització administrativa per recuperar poder cap al centre”. És per aquest motiu que el conseller ha subratllat la “gran fermesa del Govern en la defensa de la nostra organització territorial i la reivindicació dels consells comarcals com a un espai institucional operatiu, que presta serveis i que si no els tinguéssim els hauríem d’inventar”. 
 
D’altra banda, el  conseller ha demanat al PSC que “si de debò vol que la consulta al poble de Catalunya estigui més a prop, s’apunti al Pacte Nacional per al Dret a Decidir".  Per a Homs, en els darrers 30 anys  "ho hem intentat tots, tot, de maner honesta, ser compresos a la resta de l’Estat.  Per tant, ara cal passar pàgina, donar la veu al poble, i ara el PSC s’hauria de centrar en això, que es pugui donar la veu al poble de Catalunya". Per al conseller "només si tots fem pinya ens en sortirem".
 
Pel que fa proposta de la Plataforma en Defensa de l'Ebre que el Govern lideri la lluita contra el Pla de Conca de l’Ebre i que doni suport a la denúncia que presentaran davant de l’Audiència Nacional, el portaveu del Govern ha dit que els Serveis Jurídics de la Generalitat estan disposats a estudiar-ho tot, però ja ha avançat que “el que no es pot permetre és aquest pla que no compleix els requisits, ni les inversions, ni les garanties de cabals ecològics...”.  Homs confia, però, que en aquest tema “sabrem trobar un comú denominador” per evitar la confrontació al territori entre els que hi estan a favor i en contra.
 
El conseller ha aprofitat la visita per veure les obres de restauració de la zona cenobítica de la Cartoixa d’Escaladei, al Priorat, acompanyat de l’alcaldessa de La Morera del Montsant, Núria Crivillé. Homs també ha participat en la presentació del llibre Notes d’història de Gandesa juntament amb l’alcalde del municipi, l’autor Anton Munné i la introductora del llibre, Carme Meix.

1  

Fitxers adjunts

El conseller Homs, a Gandesa

El conseller Homs, a Gandesa
JPG | 127