• La consellera d'Ensenyament, Irene Rigau, ho ha dit aquest matí durant una entrevista a Ràdio 4
La consellera d'Ensenyament, Irene Rigau, ha afirmat en relació al pacte que van signar ahir contra la Lomce tots els grups polítics al Congrés, excepte el PP, que “això hauria de fer congelar la tramitació”. Ha afegit que aquests grups en la seva esmena “han inclòs el paràgraf en defensa de la llengua i les competències educatives de la Generalitat”. També ha remarcat “el gran rebuig que ha creat una llei molt poc pensada i molt idealitzada que responia a uns interessos polítics de recentralitzar competències” i que “no s’havia vist mai una cosa així”. Rigau ha fet aquestes declaracions avui al matí durant una entrevista a Ràdio 4.
 
La titular d’Ensenyament ha destacat “la unitat catalana” i ha explicat que “el president Mas, quan es va conèixer el projecte de la llei, va fer una reunió d’unitat amb totes les forces que havien donat suport a la LEC i la comunitat educativa”.  Ha subratllat que “una llei tant importat ha de ser pactada per les principals forces” i ha recordat que van acordar “que si la llei avançava faríem esmenes comunes i  va ser així, es va convertir en projecte de llei, i es va tornar a convocar una cimera”. Així mateix, ha defensat que és difícil defensar la Lomce perquè s’han presentat onze esmenes a la totalitat i “tens debat amb un grups que et diuen que tenen un comprimís per derogar-la”.
 
Pel que fa al Marc per al plurilingüisme, la consellera Rigau ha explicat que “ha de garantir el bon domini del català i del castellà, un bon domini de l’anglès, fitxat pels indicadors europeus i  ha de donar  valor a les llengües amb presència a les llars. A Catalunya tenim nens que estudien xinès o àrab els dissabtes. Aquesta és la riquesa plurilingüe”. Ha recordat que “tenim la nostra carta de navegació que és l’Ofensiva de país a favor de l’èxit escolar” i que “junt amb la millora de la lectura, les matemàtiques i avui dia el domini de l’anglès, s’ha de considerar un element que condueix a l’èxit escolar”. 
 
Irene Rigau també ha parlat de la formació del professorat: “el primer punt del document de l’Ofensiva a favor de l’èxit escolar  era millorar la professionalitat docent”. Ha dit que “els mestres que tenim estan ben formats, però les exigències futures ens porten a ser molt més contundents amb les condicions amb les quals es pot accedir a magisteri, amb notes de selectivitat d’una certa exigència i després una formació que et faci més polivalent i s’incorpori l’anglès”.