• El cap de l’Executiu denuncia que “durant molts anys a Espanya s’ha castigat aquells territoris més productius, més innovadors i més exportadors” 
  • El cap de l’Executiu ha inaugurat la nova planta de producció i un centre tecnològic de l’empresa Comexi Group, a Riudellots de la Selva
  • També ha visitat la planta de Frigorífics Costa Brava, al mateix municipi, i la fàbrica de taps de suro Francisco Oller, a Cassà de la Selva
Visita empresa Francisco Oller
El president Mas durant la visita a l'empresa Francisco Oller
El president de la Generalitat, Artur Mas, ha assegurat avui que si a Catalunya no se li dóna l’objectiu de dèficit que en aquest moment necessita “no podrem estimular la nostra economia, com en aquest moment ho podríem fer”,  i ha advertit que “si nosaltres no ho podem fer, el conjunt d’Espanya i del sud d’Europa en patirà”.
 
En el decurs de la inauguració d’una nova planta de producció i un centre tecnològic de Comexi Group, a Riudellots de la Selva, el cap de l’Executiu ha recordat que l’objectiu de dèficit “no és un tema de comptabilitat”, sinó que representa el marge d’un país per invertir perquè la seva economia sigui més productiva.
 
En aquest context, el president Mas s’ha mostrat convençut que a les economies productives, com la catalana, “amb mentalitat innovadora, industrial i exportadora” se les ha d’ajudar a anar endavant. Però ha denunciat que a l’Estat espanyol s’ha castigat aquells territoris més productors, innovadors i exportadors”, ja que “gairebé sempre s’ha primat aquells territoris que no eren motors econòmics importants”“durant molt temps s’ha estirat més el braç que la màniga”.
 
Després de reconèixer la necessitat d’uns estàndards respecte als grans estats del benestar i a la necessitat que hi hagi igualtat d’oportunitats per a tothom, el president Mas s’ha mostrat en desacord amb l’“igualitarisme” de l’Estat espanyol respecte als territoris que poden tenir més capacitats “per estirar el carro”, i ha defensat que “si algú està preparat per fer aquest salt qualitatiu des d’un punt de vista del creixement econòmic i de mentalitat oberta i de situar-se al món és Catalunya”.
 
A més d’inaugurar les noves instal·lacions de Comexi Group, empresa dedicada a la fabricació de maquinària per a impressió i transformació d’envasos flexibles,  Artur Mas també ha visitat aquest matí les instal·lacions de Frigorífics Costa Brava, en aquest mateix municipi de la comarca de la Selva, i la fàbrica de taps de suro Francisco Oller, a Cassà de la Selva (Gironès). L’ha acompanyat el conseller d’Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural, Josep Maria Pelegrí.
 
El MasJoals Mechatronic Unit és la nova planta de Comexi Group destinada a la fabricació de cossos impressors per a maquinària d’impressió flexogràfica d’alta qualitat. Té una superfície de 1.350 metres quadrats i donarà ocupació a tres torns de feina amb una capacitat màxima per fer 100 cossos impressors per any.
 
El Centre Tecnològic Manel Xifra Boada és un ens independent de Comexi Group que centra la seva activitat en la formació i la consultoria, les activitats acadèmiques i el desenvolupament de la innovació. A més, compta amb un laboratori industrial de 2.200 metres quadrats que inclou un parc de maquinària pròpia.
 
En l’acte també hi han intervingut l’alcaldessa de Riudellots de la Selva, Montserrat Roura; l’alcalde de Girona, Carles Puigdemont, i el president de Comexi Group, Manuel Xifra, fill de Manel Xifra Boada, que va fundar aquesta empresa familiar l’any 1954.
 
Frigorífics Costa Brava
Frigorífics Costa Brava és una indústria càrnia fundada el 1969, especialitzada en carn de porcí. L’any 2008, l’empresa va iniciar un procés d’internacionalització que l’ha portat a ser present a 40 països de quatre continents. Actualment, el 75% de la seva producció es destina a exportació. L’any 2012, Frigorífics Costa Brava va obtenir l’autorització per exportar carn als Estats Units, amb la qual cosa ha esdevingut la primera indústria càrnia, que també és escorxador, de Catalunya i de l’Estat de poder fer-ho.
 
L’empresa ha iniciat enguany un projecte d’ampliació de les seves instal·lacions, amb la construcció d’una planta de 10.000 metres quadrats, que li permetrà incrementar la seva capacitat productiva en un 35% i crear una nova gamma de producte en porcions.
 
En aquesta visita també han acompanyat al cap del Govern el president i el director general de la companyia, Joan Cañigueral i Jordi Cañigueral, respectivament; l’alcaldessa de Riudellots de la Selva, Montserrat Roura, i el conseller de Salut, Boi Ruiz.
 
Un any dels incendis de l’Empordà
Durant la visita a les instal·lacions de Francisco Oller, el president Mas ha recordat que avui fa un any dels incendis de l’Empordà, que ha qualificat de “molt durs”, i ha destacat la importància de “cuidar els boscos perquè siguin més productius i més rendibles i, al mateix temps, tinguem uns paisatges millors”.
 
Francisco Oller SA és una empresa que fabrica taps de suro per a cava i xampany, fundada el 1892 a Cassà de la Selva. Forma part del grup Oller, al qual també pertanyen Oller et Cie, amb domicili a Reims (França); Surodis SL, amb seu a San Vicente de Alcántara (Extremadura) i Oller Gmbh, amb seu a Alemanya.
 
L’any 2012, Francisco Oller va posar en funcionament una caldera de biomassa, que li permet estalviar un 77% de consum en gasoil. Aquesta caldera permet aprofitar el màxim nombre de residus generats en el procés productiu i, a la vegada minimitzar el consum de gasoil en els punts del procés que requereixen energia calorífica i en la calefacció de les instal·lacions.
 
Durant la visita, han acompanyat al cap de l’Executiu el president de la companyia, Jaume Nadal; el director general, Joan Puig; l’alcalde de Cassà de la Selva, Enric Bagué, i el delegat del Govern de la Generalitat a Girona, Eudald Casadesús.
 

3  

Imatges

Visita empresa Francisco Oller

Visita empresa Francisco Oller 462

Comexi Group

Comexi Group 582

Visita Oller

Visita Oller 462