• El conseller emplaça al govern espanyol a “estar a l’alçada de les circumstàncies” i a ser un exemple de democràcia deixant votar a Catalunya sobre el seu futur
  • En la inauguració de la 45a edició de la Universitat Catalana d’Estiu el portaveu del Govern reitera que el procés iniciat a Catalunya no s’aturarà
El conseller Homs durant la seva intervenció a la UCE
 
El conseller de la Presidència, Francesc Homs, ha inaugurat la Universitat Catalana d’Estiu (UCE) a Prada de Conflent dient que “aquest curs (polític) serà històric per a Catalunya”. Homs creu que “els propers mesos seran decisius en tots els sentits” i que “ens exigirà a tots estar a l’alçada de les circumstàncies ja que es posaran a prova les institucions i la societat catalana”.
 
En referència a la consulta, el portaveu ha dit que "estem davant d'una operació democràtica de les més importants que s'han fet mai des de la perspectiva europea” i ha afegit que “això pot ser un exemple i referent arreu”. En aquest sentit, creu que “el govern espanyol té l'oportunitat de donar un missatge al món de compromís amb la democràcia si permet votar al poble de Catalunya”.
 
Pel que fa a l’assistència dels membres del Govern a la Via Catalana de l’11 de setembre, el conseller ha avançat que es decidirà en la propera reunió del Consell Executiu, prevista pel 27 d’agost. El que sí que ha volgut destacar és que considera “positiu que aquesta manifestació democràtica vagi bé perquè reforça tot allò que fa el Govern” i confia que "totes les sensibilitats hi tindran cabuda".

2  

Fitxers adjunts

El conseller durant la seva intervenció

El conseller durant la seva intervenció
JPG | 297

El conseller Homs a la inauguració de la UCE

El conseller Homs a la inauguració de la UCE
JPG | 325