Junqueras

President Mas: "No hi ha ni un mil·límetre de marxa enrere, ni tan sols de fre. La consulta es farà el 2014"

query_builder   6 setembre 2013 11:42

event_note Nota de premsa

President Mas: "No hi ha ni un mil·límetre de marxa enrere, ni tan sols de fre. La consulta es farà el 2014"

  • Des de Sant Vicenç dels Horts, el cap de l’Executiu ha assegurat que “a finals d’any es posarà data a la consulta i es fixarà la pregunta o preguntes”
  • El president de la Generalitat visita aquest divendres diverses localitats del Baix Llobregat
El president Mas i l'alcalde de Sant Vicenç dels Horts, Oriol Junqueras
El president Mas i l'alcalde de Sant Vicenç dels Horts, Oriol Junqueras
El president de la Generalitat, Artur Mas, ha advertit aquest matí, respecte a la consulta sobre el futur polític del país, que “no hi haurà un mil·límetre de marxa enrere, res, ni tan sols de fre. La consulta es farà el 2014” .“De dubtes no n’hi ha i és una decisió molt ferma i definitiva”, ha afegit.
 
Des de Sant Vicenç dels Horts, on ha fet una visita institucional a l’Ajuntament, el cap de l’Executiu ha assegurat que “a finals d’aquest any hi haurà un acord per fixar la data i la pregunta o preguntes, segons l’acord que s’havia assolit”. El president ha explicat que la consulta es tirarà endavant d’acord amb els cinc marc legals establerts, quatre dels quals depenen de l’Estat i un de Catalunya.
 
Després d’insistir que “la consulta es farà, tal i com vaig dir fa molt de temps, sí o sí”, el president Mas ha afegit que, si no és possible utilitzar cap dels marcs legals “perquè hi ha una obstrucció total i absoluta, només ens quedarà un últim instrument per fer la consulta, que són les eleccions”.  I, en aquest punt, ha recordat que “la facultat és competència única i exclusiva i intransferible del president de la Generalitat”. "El  meu propòsit és preparar-nos a fons, perquè si finalment haguéssim de fer la consulta en forma d’eleccions plebiscitàries, no només fem la consulta, sinó que, a més a més, es puguin guanyar i guanyar àmpliament”, ha afegit Artur Mas. 
 
Arran de les informacions aparegudes als mitjans sobre una possible trobada amb el president del Govern espanyol per acordar una fórmula de cara al procés sobiranista, el cap de l’Executiu ha recordat que ja va comentar al Parlament que hi hauria entrevistes públiques i altres de caràcter més privat amb institucions de l’Estat i a nivell internacional. En aquest context, Artur Mas ha reconegut que a principis d’agost va parlar telefònicament amb el president Rajoy per fer-li unes reflexions. I ha insistit que, “tal com ens vam comprometre, esgotarem totes les vies”, encara que ha reconegut que “no tenim cap escenari concret ni plausible amb les institucions de l’Estat”.
 
El president de la Generalitat ha fet aquestes afirmacions en el decurs de la visita a l’Ajuntament de Sant Vicenç dels Horts, on ha fet una visita institucional a l’Ajuntament. El cap del Govern ha estat rebut per l’alcalde d’aquesta localitat, Oriol Junqueras. Posteriorment, ha visitat la seu de l’empresa iVascular,acompanyat del conseller de Salut, Boi Ruiz, i del delegat del Govern a Barcelona, Fernando Brea.

1  

Imatges

Artur Mas i Oriol Junqueras

Artur Mas i Oriol Junqueras 616

undefined
undefined
undefined
undefined