FOTO
El conseller d’Interior, Ramon Espadaler ha fet avui una crida a la ciutadania i ha demanat “respecte mutu, civisme i tolerància a tots els que interactuaran a l’espai públic i sobretot que atenguin els consells i instruccions de la Policia”.
 
El conseller ha explicat que el dia 11, a banda de la Via Catalana, tindran lloc arreu del país diversos actes institucionals i 41 manifestacions comunicades. En aquest sentit, Espadaler ha destacat que no hi ha antecedents d’esdeveniments com la Via Catalana i que  “tots hem de prendre consciència de que no és el mateix gestionar una manifestació dins un entorn urbà que una cadena humana al llarg de quasi 400 km”. “Es tracta d’una jornada excepcional amb una afectació severa en la mobilitat”, ha insistit.
 
El conseller ha recordat que “el principal repte pel Departament d’Interior és la mobilitat, no només dels que participaran a la Via Catalana sinó també de tots els ciutadans que simplement vulguin gaudir d’un dia festiu, desplaçant-se per les carreteres del país”. “És impossible fer una Via Catalana sense pensar en les conseqüències que tindrà en la mobilitat”, ha reiterat.
 
El titular d’Interior també ha volgut agrair per endavant “la professionalitat dels servidors públics que estaran al peu del canó d’un dispositiu dissenyat pels que vulguin celebrar, pels que vulguin reivindicar i pels que simplement vulguin gaudir d’un dia de festa”.
 
Espadaler ha fet aquestes declaracions, en la roda de premsa de presentació del dispositiu de seguretat i mobilitat de l’Onze de Setembre que ha tingut lloc aquesta tarda a la seu del Departament d’Interior
 
Al llarg de tot el dia, el Departament d’Interior reforçarà tota la informació de servei a través dels diferents comptes de twitter: @mossoscat, @transitcat i @emergenciescat.

2  

Fitxers adjunts

ANNEX

ANNEX
PDF | 34

ANNEX 2

ANNEX 2
PDF | 44