• El cap de l’Executiu ha presidit aquesta tarda la inauguració oficial de les activitats a Barcelona de la Universitat de les Nacions Unides (UNU)
  • El president ha destacat que “la identitat del poble català té una base cultural i quan tens aquesta identitat sempre ets pacífic, no violent i democràtic”
El president Mas amb el rector de la Universitat de Nacions Unides i la directora de l'Institut de Globalització, Cultura i Mobilitat de Barcelona
El president Mas amb el rector de la Universitat de les Nacions Unides i la directora de l'Institut de Globalització, Cultura i Mobilitat de Barcelona
El president de la Generalitat, Artur Mas, ha assegurat aquesta tarda que el fet que Catalunya concentri organismes internacionals com l’Institut de Globalització, Cultura i Mobilitat de la Universitat de les Nacions Unides “és també una manera de situar Catalunya al món”. “Perquè es pot situar el nostre país al món venent els nostres productes o la nostra tecnologia arreu; a base de rebre quinze milions de turistes cada any; a través dels nostres grans creadors artístics; dels nostres millors esportistes o dels nostres grans cuiners, però també a través de les nostres universitats, professors i de la localització a Catalunya de grans organismes a nivell internacional”, ha assegurat Artur Mas.
 
El cap de l’Executiu ha fet aquestes declaracions durant l’acte inaugural de les activitats a Barcelona de la Universitat de les Nacions Unides (UNU), que es duran a terme a través del seu Institut de Globalització, Cultura i Mobilitat. El nou centre és en l’actualitat l’únic institut de la Universitat de les Nacions Unides amb seu al sud d’Europa i, més concretament, en la regió mediterrània. La seva labor se centra en la cultura i la mobilitat, amb un èmfasi especial a analitzar l’impacte de les migracions i els mitjans de comunicació sobre aquestes qüestions a través d’una sèrie de programes estructurats d’investigació.
 
El president ha destacat que “no és casual que s’hagi triat Barcelona i Catalunya com a base” d’aquest centre, ja que la seva missió, centrada en la globalització, la cultura i la mobilitat, “lliga amb la nostra manera de ser, amb la nostra identitat i amb els nostres plans de futur”.
 
Globalització, perquè “som un país petit, però amb una mentalitat oberta”, i perquè Catalunya i Barcelona han aconseguit “ser al mapa mundial” especialment després del gran canvi que van portar les Olimpíades de 1992. Cultura, perquè tal com ha recalcat Artur Mas, “la nostra identitat té una base cultural” i “quan tens aquesta identitat sempre ets pacífic, no violent i democràtic, i aquesta és la manera que intentem ensenyar arreu del món”. Un tarannà que el cap del Govern ha recordat que fa pocs dies “van demostrar molts catalans als carrers i a les places del nostre país, de manera festiva”. I mobilitat, perquè el president ha subratllat que Catalunya és “un país divers”, amb població d’orígens molt diferents, però alhora “un poble de convivència”.
 
Davant de l’equip d’investigadors del centre i de centenar d'acadèmics i col·laboradors, el cap de l’Executiu ha destacat que “l’institut de la UNU és una aposta nova en el camp de la recerca” que s’afegeix a “l’aposta clara que està fent el conjunt del país per intentar convertir-nos en una societat capdavantera en el camp del coneixement”. I, per aquest motiu ha assegurat que, malgrat el moment econòmic complicat que viu el país, “és el moment de mantenir els compromisos per ajudar-vos a seguir amb la implementació de l’institut” perquè “el vostre treball a Barcelona, Catalunya i Espanya, serà un treball molt positiu en el futur”.
 
L’acte acadèmic, que s’ha celebrat aquesta tarda al recinte de l’hospital de Sant Pau, on té la seva seu l’Institut de Globalització, Cultura i Mobilitat de la UNU, ha comptat amb la presència del rector de la UNU, David Malone; de la directora de l’Institut universitari, Parvati Nair; del president del Consell d’Administradors de la Molt Il·lustre Administració de l’Hospital de Sant Pau, Josep Ramon Pérez; de l’alcalde de Barcelona, Xavier Trias; del conseller d’Economia i Coneixement, Andreu Mas-Colell, i del secretari general d’Universitats del Ministeri d’Educació, Cultura i Esports, Federico Morán-Abad; entre d’altres autoritats.
 
Abans de l’acte acadèmic, el cap de l’Executiu s’ha reunit amb el rector de la UNU i la directora de l’Institut universitari, per conèixer les activitats que durà a terme el centre.
 

2  

Imatges

El president Mas amb el rector de la Universitat de Nacions Unides i la directora de l'Institut de Globalització, Cultura i Mobilitat

El president Mas amb el rector de la Universitat de Nacions Unides i la directora de l'Institut de Globalització, Cultura i Mobilitat 608

El president Mas i David Malone

El president Mas i David Malone 801