·         El conseller de la Presidència inaugura la nova seu d’Òmnium a Terrassa
·         El portaveu insta a respondre cada “agressió” amb “un somriure i un argument”
El conseller de la Presidència i portaveu del Govern, Francesc Homs, ha inaugurat aquest dijous la nova seu d’Òmnium a Terrassa on ha aprofitat per recordar que el “camí que hem iniciat com a país no té retorn”.  Tanmateix, el portaveu del Govern ha  apuntat que els catalans “tenim tranquil·litat perquè sabem que podem  fer les coses bé” posant d’exemple la Via Catalana celebrada durant la passada Diada Nacional de Catalunya. Per aquest motiu, el conseller de Presidència ha demanat “persistència, fermesa i serenitat” a la societat catalana per fer front a aquest camí ja que “no ens caurà res del cel. Ningú ens regalarà res, ningú ens espera enlloc”. “Aquesta és una oportunitat en majúscules, que requereix certa resistència”, ha afegit.
 
Homs ha posat de relleu la tasca d’Òmnium subratllant que exemples com els d’aquesta entitat i dels altres organitzadors de la Via Catalana demostren que “el poble de Catalunya té una capacitat intrínseca de fer coses originals, imbatibles en el terreny de la democràcia i la llibertat”.  El conseller de la Presidència ha aprofitat per recordar que Òmnium ha renunciat enguany a la subvenció que tenia acordada amb la Generalitat i ha afegit que el Govern no ha aportat “ni un cèntim d’euro” a l’organització de la Via Catalana. “Això ha estat per l’organització i per l’esforç de la gent que ho ha fet individualment”, ha comentat Homs tot afegint que “poden intentar intimidar a la Generalitat de Catalunya, però al final això ho munta la gent”.
 
En aquest sentit, el portaveu del Govern ha fet referència a les amenaces que arriben des d’Espanya i ha instat a que “davant de cada agressió, hem de respondre amb un somriure i un argument” perquè “en tenim molts”. “La nostra capacitat de resistir està a prova”, ha insistit.
 
El conseller de la Presidència s’ha encarregat de cloure l’acte d’inauguració de la nova seu d’Òmnium on també hi ha participat el delegat del Govern a Barcelona, Fernando Brea; i la directora general de política lingüística, Ester Franquesa.