Exposició Tortosa
El conseller de la presidència, Francesc Homs, ha inaugurat aquesta tarda, juntament amb l’alcalde de Tortosa, Ferran Bel, i el delegat del Govern a les Terres de l’Ebre, Xavier Pallarès, l’exposició "Sota un núvol de pols groga. Tortosa, ciutat bombardejada (1937-1939)", una mostra que pretén recuperar la memòria històrica d’una localitat destrossada pels bombardejos durant la Guerra Civil. El conseller Homs ha afirmat en l’acte que "si es vol afrontar la memòria històrica amb equanimitat i rigor necessari, requereix coratge" i també ha assegurat que cal afrontar-la amb una actitud "de respecte i reconeixement cap a la gent que va ser capaç de remuntar, com varen fer els tortosins". A l’exposició queda pales, segons Homs,  "la brutalitat dels feixistes per fer caure a la gent en un sentiment d’abatiment i destruir la moral amb bombardejos massius".
El conseller Homs ha volgut destacar la manera de fer del país, davant el procés "singular" que estem vivint. "Una manera de fer, d’expressar-nos, amb manifestacions serenes, reivindicatives, però fetes amb to positiu”, com va ser el cas de la Via Catalana.  Per això ha considerat molt greu que es banalitzi el feixisme. "Comparar el que es fa aquí amb moviments totalitaris és una barbaritat". 
 
El conseller Homs ha demanat no deixar "de reivindicar" però cal fer-ho sempre "amb actitud positiva, ferma, amb l’esperit de la remuntada que van demostrar els tortosins fa 75 anys", bo i reconeixent que la situació actual no és la de l’aleshores, "per reconstruir el nostre país per donar benestar, progrés i cultura".
 
 Inauguració d’un nou projecte mediàtic a Terres de l’Ebre
 
El conseller ha inaugurat, prèviament, les noves instal·lacions del nou  canal TE a Tortosa,  que neix de la fusió de l’antiga Ebretv i Canal TE i vol convertir-se en televisió de referència a les Terres de l’Ebre. El nou local destaca per un plató amb capacitat per a prop de 100 persones com a públic en directe. L’acte d’inauguració ha suposat la definitiva posada en marxa d’un projecte pioner a Catalunya ja que per primer cop dues televisions locals concessionàries de freqüències TDT s’uneixen per emetre amb una freqüència única.