·         El cap de l’Executiu ha assegurat que no ha percebut “cap temor” pel procés català entre els comissaris amb què s’ha reunit avui a Brussel·les
El president Mas atenent els mitjans de comunicació
El president Mas atenent els mitjans de comunicació
El president de la Generalitat, Artur Mas, ha assegurat aquesta tarda a Brussel·les, en declaracions als mitjans de comunicació, que “el moviment democràtic, popular i pacífic que hi ha a Catalunya hauria d’estimular l’atenció de tots els poders públics a Europa”, especialment en un moment que “molta gent a Europa veu que la ciutadania s’allunya molt de les institucions”.
 
El cap de l’Executiu ha explicat que durant les reunions que ha mantingut avui amb els vicepresidents europeus Olli Rehn i Maros Sefcovic, i el comissari d’Ocupació, Afers Socials i Inclusió, Lázslo Andor, cap d’ells li ha preguntat pel procés sobiranista que es viu a Catalunya i ha afirmat que no ha percebut “cap temor” en aquest sentit. 
 
Artur Mas ha afegit que no l'ha sorprès que no li preguntessin pel procés català, perquè “ells la informació ja la tenen”. D’altra banda, el president Mas ha assenyalat que “avui el meu interès estava més en veure representants d’Europa que tracten temes concrets, com l’atur juvenil, la pobresa, l’austeritat i les retallades o la reducció dels pressupostos”.
 
Un dels principals missatges que ha volgut donar el cap de l’Executiu, especialment al vicepresident econòmic de la UE, Olli Rehn, és que “no podem anar més enllà en la reducció de la despesa”. També li ha dit que “necessitem que l’economia creixi i perquè creixi necessitem que el nostre mercat interior torni a tirar”. “Ens va molt bé l’exportació, el turisme, captem inversió estrangera, però amb això no n’hi ha prou, necessitem que el mercat interior també torni a tirar”, ha subratllat.

1  

Fitxers adjunts

El president Mas atenent els mitjans de comunicació

El president Mas atenent els mitjans de comunicació
JPG | 416