Premis

President Mas: "La cultura ha fet el nostre país profundament democràtic, pacífic i integrador"

query_builder   8 octubre 2013 23:51

event_note Nota de premsa

President Mas: "La cultura ha fet el nostre país profundament democràtic, pacífic i integrador"

  • El cap de l’Executiu ha presidit aquesta nit l’acte de lliurament dels Premis Nacionals de Cultura 2013
El president de la Generalitat amb els guardonats dels Premis Nacionals de Cultura 2013
El president de la Generalitat amb els guardonats dels Premis Nacionals de Cultura 2013
El president de la Generalitat, Artur Mas, ha destacat aquesta nit el paper clau que ha tingut la cultura a l’hora de configurar els valors de Catalunya com a país, assegurant que el fet que “aquest és un país profundament democràtic, profundament pacífic i profundament integrador es deu en gran part a la cultura”.
 
El cap de l’Executiu ha llançat aquest missatge en l’acte d’entrega dels Premis Nacionals de Cultura 2013, que s’ha celebrat aquesta nit al Saló del Tinell del Museu d’Història de Barcelona. Enllaçant la vessant cultural amb el “moment especial de dinamisme i mobilització” que viu el país, el president ha subratllat que aquests tres grans valors formen part de la “força i l’energia interior” que té Catalunya, una fortalesa que “s’ha de buscar més que mai quan un país es planteja grans reptes, i Catalunya és evident que avui se’ls planteja”, ha assegurat.
 
“Que un país pugui ser profundament democràtic, pacífic i integrador i es pugui mostrar així de portes endins, i també enfora, de cara al món sencer, és un gran actiu al servei del país”, ha reblat.
 
Després de l’entrega de guardons, que enguany han distingit deu persones i entitats, el president ha destacat que els Premis Nacionals de Cultura “són el reconeixement de més entitat i prestigi que es dóna al món de la cultura en el nostre país”, i ha remarcat el fet que ja van existir en l’època de la Generalitat republicana. “Sempre que hi han hagut la Generalitat en l’època moderna i, per tant, la llibertat i la democràcia, a Catalunya hi han hagut Premis Nacionals de Cultura per reconèixer les persones i entitats més destacades del país”, ha manifestat.
 
Com a reptes de futur en l’àmbit cultural, el cap de l’Executiu n’ha destacat dos: “eixamplar el mercat i trobar impulsors, públics i privats”, perquè ha assegurat que “tenim més talent i creativitat que no pas mercat i capacitat de finançament per donar-los resposta”. En aquest sentit, el president ha demanat fer més gran el nostre mercat “perquè difícilment el mercat interior podrà ser molt més”, i fer-ho “mirant de portes enfora”.
 
L’acte institucional de lliurament dels Premis Nacionals de Cultura ha comptat també amb la presència de l’alcalde de Barcelona, Xavier Trias; els consellers de la Presidència, Francesc Homs; de Cultura, Ferran Mascarell, i de Justícia, Germà Gordó, a més del president del Consell Nacional de la Cultura i de les Arts (CoNCA), Carles Duarte, entre d’altres personalitats.
 
Enguany, el Consell Nacional de la Cultura i de les Arts (CoNCA) ha decidit atorgar els Premis Naciionals de Cultura a: Hermann Bonnín; Josefina Castellví; el Centre de Lectura de Reus; Agustí Fernández; Josep Maixenchs; Eduardo Mendoza; Imma Monsó; Elsa Peretti; Josep Ramoneda i  
Francesc Torres Monsó.
 
Nota: S’adjunta la relació de guardonats amb els Premis Nacionals de Cultura 2013

2  

Imatges

Guardonats amb els Premis Nacionals de Cultura

Guardonats amb els Premis Nacionals de Cultura 871

El president entrega el guardó a Francesc Torres Monsó

El president entrega el guardó a Francesc Torres Monsó 647

1  

Fitxers adjunts

Relació guardonats 2013

Relació guardonats 2013
PDF | 155

undefined
undefined
undefined
undefined