• El conseller també ha considerat que “a partir d’aquí, cal poder votar”

 

  • A més, ha convidat els partits que es van manifestar dissabte passat a sumar-se a la comissió parlamentària pel Dret a Decidir
El conseller de la Presidència i portaveu del Govern, Francesc Homs, ha destacat de la manifestació celebrada aquest dissabte amb motiu del 12 d’octubre el “to pacífic i festiu” amb què va transcórrer i ha valorat que és “positiu que sigui així”. Ho ha dit aquest matí en una entrevista a El món a RAC1 on també ha subratllat que aquest esdeveniment és una “contribució a la normalitat del debat” pel dret a decidir que s’ha de fer “com amb més serenitat millor” i “a partir d’aquí poder votar, que és el que és obvi”.
 
Ells han acceptat el debat i defensaven una posició en aquest debat”, ha explicat Homs i, des d’aquest punt de vista creu que “és raonable en un context democràtic propiciar els instruments i les condicions” perquè aquest debat se celebri “sense dramatismes”.
 
El conseller ha demanat “coherència” als partits que es van manifestar el 12-O i els ha convidat a sumar-se a la comissió parlamentària pel Dret a Decidir que ha de “propiciar com organitzar una consulta”. El portaveu del Govern ha defensat que “allò que expressen al carrer, també ho puguin expressar al Parlament i ho puguem parlar amb normalitat i serenitat”.
 
Preguntat sobre una possible suspensió de l’autonomia, Homs ha negat que el Govern “contempli aquesta hipòtesi” i ha assegurat que “no l‘hem de contemplar avui”. Ha explicat que si el debat “s’asserena”, es fa “impensable aquest tipus de decisions” i, segons el conseller, serà al contrari, que “cada cop es farà més irresistible, més impossible d’evitar que acabem votant.”
 
"La majoria silenciosa m’imagino que deuria ser a casa seva
 
El conseller Homs ha opinat que la  “majoria silenciosa m’imagino que deuria ser a casa seva” i ha afegit que si la presidenta del PPC, Alícia Sánchez-Camacho, “està convençuda que les majories són on ella creu que són, no li discutirem pas”. Homs ha apostat novament per “votar i sortir de dubtes” que és allò “que es fa en un context democràtic”.
 
Homs també s’ha referit a les persones que van atacar la delegació del Govern de la Generalitat a Madrid sobre les quals ha dit que s’hauria de tenir una “reacció molt més contundent per part de les autoritats de l’Estat” a més de disposar d’instruments legals que “ens permetessin ser molt més contundents”.