• El cap de l’Executiu subratlla que el debat actual sobre el futur de Catalunya “només es pot resoldre a les urnes”
  • Artur Mas també celebra “la normalitat i l’aire cívic” en què va transcórrer la manifestació del 12 d’octubre a Barcelona i remarca que són valors que formen part de la manera de ser de tot el poble català
 
El president Mas, durant la compareixença informativa
El president Mas, durant la compareixença informativa
El president de la Generalitat, Artur Mas, ha assegurat aquesta tarda que “és més fàcil comptar vots que comptar manifestants” i que el que cal, en el cas del debat sobre el futur de Catalunya, és que “en algun moment d’aquests propers temps hi hagi la possibilitat d’anar a les urnes perquè cadascú pugui decidir el que vol per al futur d'aquest país”, ha defensat.
 
En una compareixença informativa al Palau de la Generalitat, el cap del Govern ha assegurat que un debat d’aquestes característiques “no es pot dilucidar al carrer, a base de manifestacions”. “Les manifestacions van creant el debat serè, constructiu, positiu, i no alarmista”, ha explicat el president, que ha assegurat que “en altres moments de la nostra història això es resolia d’altres maneres, però ara només es pot resoldre a les urnes, comptant vots” i celebrant “un referèndum”.
 
Aquesta és la via que han de defensar tant els que estan a favor de la independència i l’estat propi com els que hi són contraris, ha dit el president, perquè “entre tots plegats fem possible que això acabi a les urnes, que és la manera civilitzada i democràtica com ha d’acabar un debat així en un país com el nostre”.
 
En referència a la manifestació del 12 d’octubre que hi va haver al centre de Barcelona, el president de la Generalitat ha celebrat que la mobilització transcorregués “en la més absoluta normalitat i amb un aire cívic”. “Celebro que en el nostre país hi hagi aquesta capacitat de mobilització, independentment de les idees que es defensin, sempre sota aquesta norma de mobilització cívica, correcta, no violenta i pacífica”, ha declarat. Una forma de ser i d’expressar-se “que jo atribueixo a tot el poble de Catalunya, indiferentment del que pensi”, ha dit.
 
El president de la Generalitat ha recordat que, igual que va fer amb els impulsors de la Via Catalana, també es va reunir amb els responsables de la Plataforma "Som Catalunya, somos España", organitzadora de la concentració de Barcelona amb motiu del 12 d'octubre.

1  

Imatges

Compareixença

Compareixença 331