• Artur Mas ha encapçalat aquest matí l’ofrena floral davant la tomba del president Lluís Companys, en el 73è aniversari del seu afusellament a mans de la dictadura franquista
El president, acompanyat dels membres de Govern, la presidenta del Parlament i l'alcalde de Barcelona, ha encapçalat l'ofrena al monument al president Companys
El president, acompanyat dels membres de Govern, la presidenta del Parlament i l'alcalde de Barcelona, ha encapçalat l'ofrena al monument al president Companys
El president de la Generalitat, Artur Mas, ha remarcat aquest matí que el procés que actualment viu Catalunya “es fa sobretot perquè hi ha d’haver un projecte de futur a favor de set milions i mig de catalans”, però també “és un tribut a totes aquelles persones que, en els darrers anys, i fins i tot segles, han hagut de perdre la seva vida per defensar un país, Catalunya”.
 
Un dels noms més significatius d’aquesta lluita és el del president Lluís Companys, que avui fa 73 anys que va ser afusellat a mans de la dictadura franquista. Des del cementiri de Montjuïc, on Artur Mas ha encapçalat la tradicional ofrena floral davant la seva tomba, el president ha demanat no oblidar “els exemples de persones concretes que, amb la seva actitud, van fer un pas endavant per la dignitat de Catalunya”, com és el cas de Companys i de tantes altres persones que “van morir per ser catalanistes”. Persones que, amb la seva lluita, “han deixat una petjada important a la història recent” que “encara està molt viva”.
 
El cap del Govern ha recordat que amb aquest acte es ret homenatge a un president que “sobretot va ser un president digne i, de manera molt especial, en els darrers moments de la seva vida quan, en un gest exemplar, va morir amb tota la dignitat pel seu país i pel que això representava”.
 
El president de la Generalitat ha fet l’ofrena al Fossar de la Pedrera, on hi ha la tomba de Lluís Companys, acompanyat de la vicepresidenta, Joana Ortega; dels consellers de la Presidència, Francesc Homs; d’Ensenyament, Irene Rigau; de Cultura, Ferran Mascarell; de Benestar Social i Família, Neus Munté, i de Justícia, Germà Gordó; així com del secretari general de la Presidència, Jordi Vilajoana.
 
Tot seguit, el cap de l’Executiu s’ha desplaçat fins al monument als Immolats, on, després de saludar el president de l’Associació Pro-memòria als Immolats per la Llibertat de Catalunya, Pere Fortuny, també hi ha fet una ofrena floral. Finalment, acompanyat de la presidenta del Parlament, Núria de Gispert, i de l’alcalde de Barcelona, Xavier Trias, el president ha encapçalat l’ofrena al monument al president Companys, ubicat al Fossar de Santa Eulàlia del Castell de Montjuïc.

2  

Imatges

Ofrena al monument al president Companys, al Fossar de Santa Eulàlia

Ofrena al monument al president Companys, al Fossar de Santa Eulàlia 1161

Ofrena a la tomba de Lluís Companys

Ofrena a la tomba de Lluís Companys 914