•    El conseller ha inaugurat aquesta tarda el curs 2013-2014 d’Amics de la Unesco de Barcelona

Durant l’acte d’inauguració del curs 2013-2014 d’Amics de la Unesco de Barcelona, el conseller de la Presidència Francesc Homs ha establert un paral·lelisme entre la UNESCO i Catalunya perquè  “el nostre projecte col·lectiu de país s’explica a través dels valors fundacionals de la UNESCO, perquè el nostre és un projecte pau, cultural i és un projecte que ha posat l’accent en el valor de l’educació”.

Tot enllaçant amb aquests valors el conseller ha fet una reflexió sobre la pau, la llibertat i la responsabilitat.  El gran ”tresor” que tenim, no només a casa nostra, sinó també a Europa és que “vivim en un projecte de pau” i aquest no és només fruit de fets que van passar fa 70 anys sinó producte del “que fem cada dia”. Cal garantir aquesta pau  i a Catalunya sabem que abans d’una situació contraria a la pau “ho deixaríem córrer tot”.  
 
Pel que fa  a la llibertat  Homs ha dit que no entén la idea de llibertat si aquesta  no incorpora l’”assumpció de responsabilitats”. En aquest sentit ha subratllat que “si tenim partim d’un principi basat en la pau i la convivència, i ens proposem un operació  col·lectiva de llibertat hem d’assumir la plena responsabilitat dels nostres actes”.

L’acte també ha comptat amb la participacio de la presidenta d’Amics de la Unesco de Barcelona, Rosa Bruguera i el periodista i advocat Lluís Foix, que ha pronunciat la conferencia inaugural “Cultura i humanisme al segle XXI”.