• El conseller de la Presidència ho ha dit després d'inaugurar la Fira de Sant Ermengol de la Seu d'Urgell
  • Pel portaveu, "el govern espanyol es distingueix per parlar molt de lleis i per no complir-les"
  • El conseller Homs reitera que la pregunta que ha de respondre el president del govern espanyol és si està disposat a escoltar el que digui el poble de Catalunya
El conseller de la Presidència i portaveu del Govern, Francesc Homs, ha demanat al govern espanyol i als dirigents del PP “serenitat en el moment que estem”, “respectar la democràcia, el que el poble de Catalunya vota i vol votar” i que “compleixi la llei”. Homs ho ha dit aquest migdia després d’inaugurar la Fira de Sant Ermengol de la Seu d’Urgell. El portaveu del Govern ha dit que es demana aquest triple prec al govern espanyol “amb tota humilitat, modèstia i prudència”.
 
Segons Homs, “és senzill el que plantegem i contrastable, haurien de passar d’un estadi d’expressar i presentar les coses a la seva conveniència a complir amb allò què diuen que s’ha de preservar, el principi de legalitat i de democràcia”. Pel portaveu del Govern, ''el govern espanyol es distingeix per parlar molt de lleis i per no complir-les'' i ha posat d'exemple que no compleix la normativa en temes com el dèficit, sentències del tribunal constitucional o temes de protocol. 
 
 
El conseller de la Presidència ha recordat que el tarannà del poble de Catalunya és “ser respectuós amb les institucions, ser respectuós amb la voluntat democràtica i ser respectuós amb el seguir les normes i complir-les”. Per aquest motiu, el portaveu de l’executiu es vol demanar “serenitat a tots els nivells, però, especialment als dirigents del PP”. 
 
Homs ha recordat que la pregunta que ha de respondre el president del govern espanyol és si “està disposat a escoltar el que digui el poble de Catalunya?”. En aquest sentit, el conseller ha assegurat que “si s’és demòcrata s’ha d’actuar en conseqüència” i ha reiterat la voluntat de diàleg de l’executiu català.  
 
El conseller de la Presidència ha fet aquestes declaracions durant la seva visita a la Fira del formatge de Sant Ermengol de la Seu d’Urgell, acompanyat de l'alcalde Albert Batalla, on ha volgut recordar el compromís del Govern amb el Pirineu. Homs ha fet una crida a visitar la Seu d’Urgell per “conèixer el millor formatge que es fa en aquest país”.

2  

Fitxers adjunts

Fotografia del conseller Homs durant la visita a la fira de Sant Ermengol a la Seu d'Urgell

Fotografia del conseller Homs durant la visita a la fira de Sant Ermengol a la Seu d'Urgell
JPG | 488

Fotografia del conseller Homs durant la visita a la fira de Sant Ermengol a la Seu d'Urgell

Fotografia del conseller Homs durant la visita a la fira de Sant Ermengol a la Seu d'Urgell
JPG | 407