Inauguració III Jornades de Reflexió
El president Mas parlant amb la ministra andorrana d'Ensenyament a la inauguració de les Jornades
 
·        El cap de l’Executiu ha inaugurat aquest vespre, a la Seu d’Urgell, les III Jornades de Reflexió Educativa sobre “escola i plurilingüisme”
 
·        Durant la seva visita a l’Alt Urgell, Artur Mas ha visitat també el projecte genètic Blanca Pirineus, en el qual s’han invertit 12 milions d’euros
 
 
 
El president de la Generalitat, Artur Mas, ha assegurat aquest vespre que “és una pèrdua de temps i una manera antiquada de plantejar les coses la dialèctica instal·lada a l’Estat espanyol entre el català i el castellà”. Pel cap del Govern “el problema d’Espanya i de Catalunya no és el que pugui passar amb el català i el castellà, sinó que tenim un altre gran repte i és com excel·lir en el coneixement de llengües”. “La resta, només fa un mal innecessari i gratuït i se’l podria estalviar qui ho provoca”, ha reblat.
 
El cap de l’Executiu ha subratllat que Catalunya té una llengua pròpia, el català, i una de compartida, el castellà, “que considerem un gran patrimoni, i el que ens agradaria és que a l’Estat espanyol es considerés també així el català, i que no sentim més aviat la necessitat de defensar-nos d’un atac del qual no hi ha necessitat”.
 
Artur Mas ha fet aquestes reflexions en el decurs de l’acte inaugural de les III Jornades de Reflexió Educativa a la Seu d’Urgell i Andorra, que s’ha celebrat aquest vespre a la capital de l’Alt Urgell, i que porten per títol “L’escola i el plurilingüisme”, organitzades pel Col·legi de Llicenciats de Catalunya.
 
El president Mas ha manifestat, durant el seu discurs inaugural. que en un país com Catalunya, exportador, receptor d’inversions, potència turística i innovador, “el coneixement profund de les llengües no és una opció sinó una absoluta necessitat”. “No som com a país on hauríem de ser i l’única cosa que ens queda és millorar”, ha afirmat Artur Mas. En aquesta línia el president ha emmarcat el projecte pel plurilingüisme que està duent a terme el Departament d’Ensenyament i que té com a objectiu que al 2018 estigui garantit, “cosa que no és fàcil”, que els alumnes tinguin un bon coneixement del català, del castellà i de dues llengües més, al final de l’ensenyament obligatori.
 
A més del cap del Govern, hi han intervingut la degana del Col·legi de Llicenciats, Josefina Cambra; el director general de Caixa d’Enginyers, Joan Cavallé; l’alcalde de la Seu d’Urgell, Albert Batalla; la ministra d’Educació i Joventut del Govern d’Andorra, Roser Suñé, i l’arquebisbe d’Urgell i copríncep d’Andorra, Joan-Enric Vives. També hi ha assistit la consellera d’Ensenyament, Irene Rigau.
 
Projecte Blanca Pirineus
 
Prèviament a la inauguració de les Jornades, el president de la Generalitat ha visitat l’empresa Ponderosa Holsteins, a la Ribera d’Urgellet, on s’està desenvolupant Blanca Pirineus, un projecte genètic del sector de la llet, d’iniciativa privada, en el qual s’han invertit 12 milions d’euros.
 
El projecte Blanca Pirineus consta de quatre unitats de negoci diferenciades: Black Unit, dedicada a la producció de llet d’alta qualitat; Blue Unit, de producció d’embrions amb alt nivell genètic; Red Unit, fruit d’un spin-off amb l’IRTA i ICREA per realitzar recerca bàsica en la producció de llet, i Green Unit, orientada a la formació.
 
El president ha visitat aquestes instal·lacions acompanyat de l’alcalde de Ribera d’Urgellet, Antoni Capdevila; del conseller d’Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural, Josep Maria Pelegrí, i dels socis de l’empresa Agustín Celis, José Ahedo i Joan Solé.
 

2  

Imatges

Visita a Blanca Pirineus

Visita a Blanca Pirineus 627

Inauguració de les Jornades

Inauguració de les Jornades 235