• El cap del Govern ha presidit la celebració del Dia de la Cambra 2013, en què han estat distingides més de 90 empreses i entitats que celebren aniversaris emblemàtics
 
  • Artur Mas ha agraït al president de la Cambra que tingués “el coratge i el sentit comú” de dir, davant algunes opinions, que “a Catalunya hi ha confiança en la seva economia i que les amenaces són falses”
 
  • El president ha ironitzat que el seu era “un discurs agraït, perquè entre els que no ho són tant i els que no em deixen fer, està molt bé poder-ho fer en aquest ambient festiu i commemoratiu”
El president Mas lliura la distinció al president de l'Associació d'Enginyers Industrials de Catalunya
El president Mas lliura la distinció al president de l'Associació d'Enginyers Industrials de Catalunya
 
El president de la Generalitat, Artur Mas, ha llançat aquest vespre un missatge de confiança en el futur, en afirmar que, malgrat que “tenim tots els fronts oberts, l’econòmic, el social i el polític i tots alhora, si el país manté les millors energies, els millors talents i les millors actituds, per molts fronts oberts que tinguem els podrem superar”.
 
El cap de l’Executiu ha donat aquest missatge davant unes 400 persones del món econòmic i del comerç durant la celebració del Dia de la Cambra 2013. En el decurs de l’acte, la Cambra de Comerç de Barcelona ha distingit una norantena d’empreses i entitats que celebren aniversaris emblemàtics, entre les quals es troben l’Associació d’Enginyers Industrials i l’Ateneu Igualadí, que  fan 150 anys; la Fira de Barcelona i la UGT de Catalunya, que en fan 125; el Forn de Sant Miquel de Vic, que celebra el seu centenari, o Laboratoris Esteve, el Museu Picasso i Teyco, que fan 50 anys. El president ha destacat que aquestes empreses, entitats i persones guardonades són “l’exemple de les millors energies, dels millors talents i de les millors actituds”.
 
Artur Mas ha aprofitat l’acte per agrair públicament al president de la Cambra de Comerç de Barcelona, Miquel Valls, que “tingués el coratge i el sentit comú i l’esperit conseqüent de dir públicament que, malgrat algunes opinions, a Catalunya hi ha confiança en la seva economia per als propers anys i que les amenaces són falses”. En aquesta línia, el president de la Generalitat ha subratllat la importància d’explicar “amb serenitat, tranquil·litat i de forma positiva les coses que passen al país, algunes de les quals no van bé”, però ha insistit que les institucions “hem de procurar sembrar la llavor de la màxima confiança possible”. El president ha recordat, en aquest sentit, que en els darrers anys, si bé és veritat que han tancat empreses, també n'han nascut de noves i ha assegurat que “s’han creat més empreses de les que han desaparegut”.
 
En un altre moment de la seva intervenció, el cap del Govern s’ha referit a l’edifici que alberga la Cambra, la Llotja de Mar de Barcelona, i ha comparat la seva història, de més de 600 anys, amb Catalunya, assenyalant que de la mateixa manera que aquesta casa del comerç ha aguantat, “el país, malgrat les dificultats, també ha aguantat un idioma i una cultura, unes institucions i una economia”. “Catalunya sempre ha trobat, malgrat les dificultats, el camí per adaptar-se a les circumstàncies canviants, per acabar progressant”, ha reblat.
 
El cap de l’Executiu ha subratllat també que amb el Dia de la Cambra “celebrem l’esperit d’empresa”, així com “l’esperit associatiu”, i ha dit que tant l’un com l’altre formen part del “segell d’identitat del país”. Ha assenyalat que a aquest segell “hauríem d’afegir-n'hi un altre, que és el de la internacionalització, un dels grans reptes que té ara Catalunya” i ha afirmat que “estem en el bon camí, però ens cal una empenta perquè aquí ens ho juguem tot”.
 
Artur Mas ha iniciat el seu parlament, amb un punt d’ironia, afirmant que el seu era “un discurs agraït, perquè entre els que no ho són tant i els que no em deixen fer, està molt bé poder-ho fer en aquest ambient festiu i commemoratiu, perquè estem celebrant aniversaris molt importants”.

2  

Imatges

Lliurament Associació d'Enginyers Industrials

Lliurament Associació d'Enginyers Industrials 606

Lliurament Fira de Barcelona

Lliurament Fira de Barcelona 737