El president ha estat entrevista pel rotatiu israelià

President Mas: "Catalunya és un poble que vol volar alt encara que alguns ens vulguin tallar les ales"

query_builder   10 novembre 2013 18:08

event_note Nota de premsa

President Mas: "Catalunya és un poble que vol volar alt encara que alguns ens vulguin tallar les ales"

  • En una entrevista al rotatiu israelià “Yedioth Ahronoth”, el cap del Govern assegura que “volem preservar la nostra identitat i el nostre projecte de futur de manera pacífica i democràtica”
  • El diari en hebreu és el més venut a Israel i un dels que té més circulació
El diari  Yedioth Ahronoth entrevista al president Mas
Entrevista del president Mas al Yedioth Ahronoth
 
El president de la Generalitat, Artur Mas, assegura en una entrevista que publica avui el diari israelià “Yedioth Ahronoth”  que “Catalunya és un poble que vol volar alt, encara que alguns ens vulguin tallar les ales”.
 
En el decurs de l’entrevista realitzada per la periodista Maya Mahler, el cap de l’Executiu assegura que “Catalunya no busca cap conflicte, ni guerres” i que els catalans “només volem preservar la nostra identitat, desenvolupar el nostre projecte de futur i poder viure millor”. “Ningú discutiria que Israel ha de ser un estat”, però a “Catalunya li falla això” sentencia.
 
Després d’explicar que el poble català “és una nació que porta molts segles intentant perseverar i desenvolupar la seva llengua i cultura pròpies” es mostra convençut que “avui Catalunya disposa d’una potència cultural internacional important”, tot i reconèixer que en aquest camí “hem tingut pocs instruments i recursos”. I, en aquest sentit,  conclou que com Israel “hem arribat on hem arribat gairebé sense res”.
 
Així, assegura que tant a Catalunya com a Israel no han tingut les coses fàcils, però han estat capaços d’aconseguir “ser referents a nivell internacional, cadascú en el seu sector”. Reconeix que Israel és un dels països líders en els temes de ciència i tecnologia i sosté que “Catalunya fa els seus deures i va progressant molt ràpidament en aquest temes”. “Venim a aprendre’n”, conclou.
 
En l'entrevista que el diari fa amb motiu de la visita oficial del mandatari català a Israel, el president recorda, respecte al procés sobiranista que més del 80% dels catalans reclamen el dret a poder votar i defensa que “no volem donar l’esquena a ningú”. “El nostre gran paraigua és la Unió Europea”.
 
Yedioth Ahronoth és un diari en hebreu, el més venut  a Israel i dels de més circulació. Va ser fundat el 1939 i en l’actualitat està dirigit per Arnon Moses, fill del seu primer director. El diari és propietat del Yedioth Ahronoth Group, que també controla diversos altres mitjans de comunicació a Israel, incloent-hi canals de televisió, diverses publicacions locals en hebreu, rus i àrab.
 

2  

Imatges

El diari Yedioth Ahronoth ha entrevistat al president Mas

El diari Yedioth Ahronoth ha entrevistat al president Mas 45

El diari Yedioth Ahronoth entrevista al president Mas

El diari Yedioth Ahronoth entrevista al president Mas 45

undefined
undefined
undefined
undefined