FOTO
El conseller d’Interior, Ramon Espadaler, s’ha mostrat avui molt contundent en afirmar que “hi ha un principi inamovible que és el principi de tolerància zero davant d’aquelles irregularitats que comportin la vulneració dels drets fonamentals dels ciutadans”.
 
“Una actitud en cap cas es contradiu amb el respecte estricte a la presumpció d’innocència que, com he dit en més d’una ocasió, també empara als agents dels Mossos d’Esquadra” ha expressat.
 
“I dic això, perquè em preocupa profundament no sols el judici mediàtic al que aquests han estat sotmesos, sinó també i sobre tot  la sentència que ja s’ha dictat per una part d’aquests, tan respecte el cas particular del Sr. Benítez, com respecte el conjunt del Cos de Mossos d’Esquadra”, ha insistit.
 
En aquest sentit, Espadaler ha afegit que “estem i seguirem estant compromesos amb l’eradicació d’aquelles conductes que vulnerin la legalitat vigent i actuarem, com hem fet en aquest cas, amb contundència, però també amb justícia”. “Contundència a l’hora de prendre mesures disciplinàries cautelars, i justícia en el sentit de fer-ho quan hi ha hagut sobre la taula elements de pes per actuar i no abans, com demanaven veus mediàtiques i polítiques a partir de la simple lectura del que deien els mitjans de comunicació”, ha dit.
 
El conseller ha destacat la importància de viure “en un Estat de Dret, raó per la qual és  a la justícia a qui correspondrà pronunciar-se però, en el cas que el veredicte fos condemnatori, estaríem davant d’un fet tan aïllat i excepcional, com condemnable i eradicable”.  És per això que el conseller ha demanat que “no pot elevar-se a rang de categoria, ni pot donar peu a injustes generalitzacions”.
 
Espadaler ha recordat també les dades de la darrera Enquesta de Seguretat Pública que avalava el suport de  la ciutadania envers el cos de Mossos d’Esquadra amb puntuacions de 6’9  en el conjunt de Catalunya, 6,4 a la ciutat de Barcelona i 5,8 al districte de Ciutat Vella. En aquesta línia, el conseller ha destacat “la feina feta a la comissaria de Ciutat Vella on els delictes i falten han baixat un 17, 5% i el percentatge de resolució d’aquests s’ha incrementat en un 27,7%.”
 
Per acabar, el conseller també ha destacat que no podem oblidar que “no hi ha llibertat sense seguretat, i tampoc no podem entendre la seguretat en contra de la llibertat”. En aquest context, el conseller entén que no hi ha drets sense deures i fins i tot que primer són els deures i després els drets.  "Malgrat avui en dia sembla ser que tothom té drets, però també sembla ser que els deures no interessen", ha expressat.
El titular d'Interior ha avançat que en la seva propera compareixença al Parlament en comissió explicarà el que és el gran problema del Departament d’Interior en aquest moment: "la duríssima situació pressupostària en què ens trobem i la lluita constant per mantenir la nostra eficàcia en un context de limitacions en matèria d’incorporació de personal, de gravíssim endeutament en drets de superfície,  i de reducció dels ingressos de la generalitat i obligatorietat de contenció del dèficit  que tenen com a conseqüència la reducció dels recursos disponibles per al Departament". "Si estem en part en aquesta situació es gràcies a l’herència que ens varem  trobar el 2010 dels governs de progrés" ha dit.
El conseller Espadaler ha fet aquestes declaracions durant la compareixença al Parlament de Catalunya per donar explicacions sobre l’actuació policial en el cas del senyor J.A Benitez, la nit del passat 5 d’octubre al carrer Aurora de Barcelona.