· Homs ha presidit el 25è aniversari del Consell Comarcal d’Osona, format per 51 municipis
· Destaca la feina feta per l’administració local, que ha contribuït a la construcció del país, i que cal tenir molt compte en el moment actual
 
El conseller de la Presidència i portaveu del Govern, Francesc Homs, ha presidit l’acte de commemoració dels 25 anys del Consell Comarcal d’Osona, on ha fet un elogi explícit a la gent que fa política a nivell local. “Els alcaldes i regidors són els autèntics herois de la política del país que, en un temps on no s’estila gaire el compromís polític a nivell institucional més enllà de populismes, demostren la seva responsabilitat, esperit de deure i sacrifici personal”.
 
Homs ha afegit que “la nostra societat s’aguanta per la gent que planta cara cada matí i lluita amb perseverança, esforç i treball; pels treballadors públics com els Mossos d’Esquadra que, a nivell general, aquests dies estan sent objecte de crítiques ferotges i valoracions tretes de context... i també per aquells alcaldes i regidors, persones de l’administració local, que treballen i  carreguen sobre les seves espatlles els anhels i frustracions del seus conciutadans”.
 
El conseller ha volgut posar en valor la tasca fonamental amb què tots ells “han contribuït a la construcció del país i que cal tenir present en el moment actual”. Homs també ha volgut recordar les paraules que fa 50 anys va pronunciar l’abat Escarré en una entrevista publicada al diari francès Le Monde, on afirmava que el Govern no tenia dret a abusar del seu poder sinó que havia de ser un servidor del poble. Homs ha lamentat que encara continuï vigent l’afirmació de l’abat on denunciava que “on no hi ha llibertat autèntica no hi ha justícia. I això passa a Espanya”.
 
En aquest sentit, Homs ha posat èmfasi en “el moment transcendental que vivim. Perquè tenim una opció real, no dic que no sigui difícil, però real de construir un país nou en molts sentits. Un país més atractiu, millor, més cohesionat socialment, amb més possibilitats de progrés, i de ser ell mateix”.
 
Homs ha clos l’acte destacant que “estem en un moment de fer plans, en què hem iniciat un camí sense opció al retorn on hi ha un grup gegant de gent que creu en aquestes possibilitats reals de tirar endavant aquest procés, tot i els seus defectes i discussions, però que val la pena perquè té sentit. Són plans com els que ara fa 25 anys van fer els consells comarcals. I la feina ben feta que han fet durant aquest temps és la que ens ha de permetre imaginar-nos un país amb un futur lliure... com deia el pare abat Escarré”.

1  

Fitxers adjunts

El conseller Homs durant l'acte del Consell Comarcal d'Osona

El conseller Homs durant l'acte del Consell Comarcal d'Osona
BMP | 900