• El cap de l’Executiu aposta per un acord conjunt sobre la data, la pregunta i el procediment per fer la consulta
  • Artur Mas ha apel·lat a la responsabilitat dels partits polítics per arribar a un acord
El president Mas, diumenge, al Memorial de Gandhi
El president Mas, diumenge, al Memorial de Gandhi
El president de la Generalitat, Artur Mas, s’ha mostrat favorable que les formacions polítiques acordin de manera conjunta la data, la pregunta i el procediment per fer la consulta. El cap de l’Executiu ha recomanat prudència i parlar poc d’aquest tema, perquè, “segons com s’abordi, fatigarà molt, com va passar amb l’Estatut”.Ara ho podem fer diferent i millor i la manera d’aconseguir-ho és no parlar-ne cada dia, no atabalar la ciutadania i assegurar a la gent que hi haurà acord i que serà un bon acord”, ha reblat.
 
En declaracions als mitjans de comunicació en arribar aquesta nit a Mumbai, el president Mas ha apel·lat a la responsabilitat dels líders polítics, “en aquest moment històric i transcendent”. El president s’ha mostrat convençut que “al final hi haurà acord” i ha dit que farà tot el que estigui a la seva mà per aconseguir-lo. Però ha advertit que “tothom hi ha d’ajudar, perquè no depèn només d’un president, d’un Govern o de Convergència i Unió”.
 
En aquest sentit, el cap de l’Executiu ha explicat que durant el mes de desembre convocarà reunions “de manera discreta” amb els líders polítics, per tal de “posar les cartes sobre la taula i arribar a un acord”.
 
Artur Mas ha recordat que en el darrer debat de política general ja va proposar que s’acordés abans de final d’any la data, la pregunta i les vies per fer la consulta i ha subratllat que “és millor fer-ho tot de cop”. El president ha advertit que “tothom estirarà una mica la corda del seu costat, però si s’estira molt la corda es trencarà”, per la qual cosa ha demanat a les formacions polítiques que estiguin “a l’altura del que la gent ens demana en aquest moment al país”. “No s’entendria que en aquest moment els partits polítics no fossin capaços d’acordar una cosa tan transcendent i tan decisiva per al present i el futur de Catalunya”, ha subratllat el cap del Govern.