El Departament de Cultura dóna suport  a 66 projectes d’entitats i 14 projectes d’empreses que promouen l’ús de la llengua catalana a Catalunya.
 
Els projectes d’entitats que han rebut el suport del Departament, tenen com a objectiu incidir en aquells sectors de la població on es produeix un dèficit significatiu en l’ús de la llengua catalana i s’emmarquen en àmbits diversos com la cultura, la integració social, les organitzacions empresarials i sindicals, el foment de la llengua catalana, la joventut, l’esport i el lleure.
 
Entre els projectes subvencionats, a través de la DG de Política Lingüística, n’hi ha 10 de relacionats amb el programa Voluntariat per la llengua (persones que habitualment parlen català es troben amb persones que volen practicar-lo) proposat per entitats com el Secretariat d’Entitats de Sants, Hostafrancs i la Bordeta, Fedelatina i la Coordinadora de Gais i Lesbianes.
 
Els ajuts també es destinen a incidir en el foment de la llengua catalana en àmbits com el jovent, l’esport i el lleure. La Fundació Pere Tarrés, la Fundació Catalana de l’Esplai i el Casal dels Infants per a l’Acció Social als Barris són algunes de les entitats d’aquests àmbits.
 
14 projectes empresarials
El Departament de Cultura també dóna suport a 14 projectes empresarials per a iniciatives que promouen l’ús de la llengua catalana a Catalunya amb l’objectiu d’incidir en aquells àmbits on encara hi ha un dèficit significatiu en l’ús del català. Les iniciatives, se centren en els àmbits dels jocs i la premsa (Apps per a mòbils i tauletes), el programari de gestió empresarial, la difusió (televisió, ràdio, internet) o l’atenció oral i inclou també una subvenció a una proposta de videojoc.
 
La gestió empresarial també és un dels àmbits on es vol incidir. En aquest àmbit s’ha donat suport a projectes com la creació d’una xarxa social avançada adreçada al món empresarial per a la intercomunicació o interrelació, l’ajuda personal i el suport empresarial.
 
En l’àmbit de la difusió de productes tecnològics ha rebut un ajut un programa informatiu audiovisual sobre les darreres Apps innovadores en català.
 
Distribució de la dotació pressupostària dedicada a projectes d'empresa
Subvencions a empreses
     
% de projectes d’entitats per àmbits i % d’import assignat
Subvencions a entitats

2  

Imatges

Gràfic: Subvencions a empreses

Gràfic: Subvencions a empreses 75

Gràfic: Subvencions a entitats

Gràfic: Subvencions a entitats 109