• El conseller de la Presidència ha presidit aquest vespre el projecte Llegat Pasqual Maragall, una iniciativa de la Fundació Catalunya Europa

 

El conseller de la Presidència, Francesc Homs, ha subratllat el caràcter “transcendent i simbòlic” de la presentació del projecte Llegat Pasqual Maragall que s’ha celebrat aquest vespre al Palau de la Generalitat, ubicació que, en paraules d’Homs, té una càrrega simbòlica, atès que el propòsit d’aquesta presentació és “una  missió de país”.

Homs ha argumentat, que “seria improbable que ens poguéssim identificar com a país si no fóssim capaços de dignificar aquelles aportacions, aquelles persones i aquells llegats”, que com el del president Maragall formen part indiscutible de la història del nostre país.

El Programa Llegat Pasqual Maragall està impulsat per la Fundació Catalunya Europa amb l’objectiu de posar en valor la trajectòria política, acadèmica i institucional de l’ex alcalde de Barcelona i ex president de la Generalitat de Catalunya.


L’objecte del nou programa és el pensament de Pasqual Maragall, prenent com a primera font el seu fons documental, un amplíssim i divers catàleg de material sobre el qual s’ha fet una feina prèvia de recopilació i endreça que l’ha posat en condicions de ser processat sistemàticament.

 

El nou programa de la Fundació Catalunya Europa és fruit de l’encàrrec que va rebre del mateix Pasqual Maragall, el mes de setembre de 2012, de gestionar i projectar el seu llegat personal.