·       El conseller de la Presidència espera que en les properes setmanes l’executiu espanyol faci un gest que vagi més enllà de la “negació permanent”
 
·       Homs ho ha dit aquest migdia després de participar en els actes commemoratius del Tricentenari al municipi de Sentmenat
 
 
El conseller de la Presidència i portaveu del Govern, Francesc Homs, ha assegurat que la política espanyola i el president Rajoy tenen una “gran confusió”. Segons Homs, confonen “democràcia que és consulta amb un propòsit que és independència”.  El conseller considera que si Rajoy “acceptés conèixer l’opinió del poble de Catalunya, no estaria traint les seves idees respecte a la qüestió de la independència,  sinó que seria fidel a les seves idees de donar curs a la democràcia”. Homs ha fet aquestes declaracions aquest migdia a Sentmenat (Vallès Occidental) on també ha recordat que la proposició de llei aprovada dijous al Parlament  el que  planteja és “poder fer una consulta per saber l’opinió del poble de Catalunya i que, si aquesta fos favorable a la independència, s’obriria després un període de negociació”. “La política i les institucions hem de donar curs d’acord amb els marcs legals a les expressions que són la voluntat majoritària de la població”, segons Homs, que ha afegit que “si la democràcia consisteix a prescindir de l’opinió majoritària dels ciutadans d’un poble, això no és democràcia sinó una altra cosa”.
 
El conseller Homs ha dit que espera que en les properes setmanes el govern espanyol tingui una consideració, davant de la proposta aprovada pel Parlament de Catalunya, que “vagi més enllà del no a tot”. Per Homs, “a un  plantejament que és democràtic no se li pot donar una negació permanent, això és absurd”. El conseller de la Presidència considera “inacceptable” establir una negociació que no incorpori la consulta ja que això és com dir “qualsevol negociació sempre i quan no incorpori la democràcia”. “Estic convençut i em costa d’entendre i d’acceptar que no hi hagi espai de diàleg i negociació”, ha reblat Homs.
 
D’altra banda, el conseller Homs ha dit que el PSC sap distingir entre consulta i independència però “es mouen en el mateix equívoc que la política espanyola”. Per Homs, aquests dies s’està posant de manifest que el PSC “està abduït pel PSOE”.
 
El portaveu del Govern ha fet aquestes declaracions a Sentmenat, després de presidir l’acte commemoratiu del Tricentenari d’aquest municipi on s’ha recordat que el 14 de gener de 1714 aquesta vila del Vallès Occidental va caure en mans de les tropes borbòniques.
 
Triomf català al Dakar
 
El conseller de la Presidència ha volgut felicitara tots aquells catalans que han fet història al Dakar aquest 2014”. Homs ha dit “no sé si és un presagi o no, però és un fet evident”. “Els felicito en nom del Govern” i “estem orgullosos d’aquestes gestes”, ha conclòs Homs.