·         El cap de l’Executiu ha inaugurat avui les noves instal·lacions de l’Escola de la Fundació Oficis de la Carn, que han estat renovades coincidint amb el seu 40è aniversari
 
·         Artur Mas ha subratllat que en sectors com el dels oficis de la carn i la xarcuteria Catalunya és “referent i model”
El president Mas, en un moment de la visita a les noves instal·lacions de l'Escola Oficis de la Carn
El president Mas, en un moment de la visita a les noves instal·lacions de l'Escola Oficis de la Carn
El president de la Generalitat, Artur Mas, ha denunciat aquesta tarda les traves amb què es troben sectors com el de la formació dels oficis de la carn i la xarcuteria, que, quan tracten amb el Govern central, “xoquen contra una roca granítica, insensible a les demandes de la gent que fa bé la feina, sense necessitat d’una tutela permanent, ni que se’ls donin lliçons cada dia”. Artur Mas ha fet un paral·lelisme amb el procés que viu Catalunya i ha afirmat que “moltes vegades xoques contra aquesta roca granítica que no et deixa avançar i que és molt insensible a les necessitats d’un país que té moltes possibilitats d’avançar”.
 
El cap de l’Executiu ha fet aquestes declaracions durant la inauguració de les noves instal·lacions de l’Escola de la Fundació Oficis de la Carn, que han estat renovades coincidint amb el seu 40è aniversari. L’Escola, que imparteix formació continuada adreçada a professionals del sector de la carnisseria i la xarcuteria, ha programat en aquests 40 anys 812 cursos de diferent durada i format, en els quals han pres part 13.955 alumnes i 135 professors i col·laboradors especialistes.
 
Artur Mas ha felicitat els responsables de la Fundació per la tasca que duu a terme l’Escola i ha assegurat que són “un exemple molt clar” que en el sector dels oficis de la carn i la xarcuteria Catalunya “pot ser referent i model”. El president ha reivindicat per a aquest sector la “llibertat suficient per fer aquesta bona feina”, davant les dificultats que troben en el Govern central.
 
El president, que ha dit que Catalunya “s’ha fet en bona part gràcies a la gent d’ofici, i de bons oficis”, ha explicat que el Govern està treballant per millorar el model de formació professional, en la línia dels països del centre d’Europa, com Alemanya o Àustria.
 
El cap del Govern també ha subratllat la capacitat innovadora d’aquest sector, que ,“sense perdre les arrels de l’ofici, li han donat modernitat i han fet coses noves” i que “s’ha sabut adaptar als gustos i a les necessitats dels consumidors”. “Demostreu que evolucioneu d'acord amb els temps, us aneu adequant als consumidors i aneu creant productes que vagin en la línia d’aquestes necessitats”, ha remarcat.
 
El president Mas també ha destacat que la Fundació ha dut a terme les obres de remodelació de l’Escola amb recursos propis, sense demanar diners a l’Administració i ha assenyalat que “aquesta mentalitat és important i ens convé que es vagi instal·lant”, perquè d’aquesta manera “els recursos públics, que són escassos, es poden destinar fonamentalment a allò que són serveis públics de primeríssima necessitat”.
 
En l’acte també hi ha intervingut el president de la Fundació Oficis de la Carn, Joan Estapé. Així mateix, hi ha assistit el director general d'Alimentació, Qualitat i Indústries Agroalimentàries, Domènec Vila; el director de la Fundació, Enric Pera, i el director de l'Escola, Josep Dolcet. 
 
 

2  

Imatges

Visita a l'Escola

Visita a l'Escola 604

Visita a l'Escola

Visita a l'Escola 886