• En el decurs de la sessió de control al Parlament, el cap de l’Executiu assegura que els comptes de 2014 “són els més socials dels últims anys”
  • Artur Mas afirma que “la consulta no fracassarà” i insta a respectar les majories parlamentàries i socials
Sessió de control del Parlament
El president Mas en un moment de la seva intervenció
 El president de la Generalitat, Artur Mas, ha volgut deixar clar aquest matí que “aquest no és un Govern que només es dediqui al procés de transició nacional, que també, sinó que al costat d’això intenta resoldre el dia a dia amb els mitjans disponibles, i això vol dir aprovar els pressupostos”; uns comptes aquests, ha afegit, “que no són els ideals ni els que voldríem, però són, dels últims anys, els que destinen més recursos en percentatge a l’àmbit de la despesa social”.
 
El cap de l’Executiu ha respost així les preguntes dels diferents grups parlamentaris en el decurs de la sessió de control que ha tingut lloc avui al Parlament, en una jornada en què es debatrà també el Projecte de Llei de Pressupostos per al 2014.
 
Mas ha posat en relleu en la seva intervenció que els pressupostos presentats “són els que podem tenir en aquests moments de migradesa i subfinançament”, ja que ha recordat que “hem perdut un 20% dels recursos que teníem”, en bona part per “la manera de fer de l’Executiu espanyol i del seu punt de vista de lleialtat institucional entre governs”. Per això, el president ha fet una crida a la resta de grups parlamentaris a treballar perquè “l’objectiu de tots plegats sigui com recuperar-los”, i ha afegit “aquesta és la gran estratègia de país i  aquí és on hauríem d’aplegar esforços tots perquè el Govern no ho podrà fer sol, això hauria de ser un gran objectiu de país”.
 
El president s’ha mostrat confiat que el Parlament aprovi el projecte de pressupostos presentat pel Govern perquè , ha dit, “vol dir preocupar-se de les persones que no tenen pràcticament res quant a ingressos, apujant substancialment el programa del PIRMI; vol dir detectar les persones en risc de desnonament fent uns plans d’habitatge seriosos per arribar al màxim de famílies possible, o seguir lluitant per l’èxit escolar al nostre país”, entre altres àmbits.
 
El cap del Govern ha volgut, però, subratllar que l’èxit que es pugui aconseguir en tots aquests temes “no és només qüestió de pressupostos” sinó que també “d’actitud de molta gent que està cada dia al peu del carrer i que fan que aquest país funcioni en unes condicions molt complicades”.
 
 
“La consulta no fracassarà”
 
En un altre moment de la sessió de control, i en resposta al grup parlamentari popular, el president Mas ha acusat aquest partit de no fer cas de les majories parlamentàries i els ha recordat que no van respectar la majoria del Congrés dels diputats que va aprovar l’Estatut. “Van fer tot el possible per carregar-se aquesta majoria” ha declarat el cap del Govern, i ha continuat “l’embrió del problema són vostès, que van actuar d’una manera partidista per erosionar el partit al Govern en aquell moment, els socialistes, i els va semblar absolutament igual les conseqüències que van tenir per als catalans”.
 
En aquesta línia, el president ha assegurat que “la consulta no fracassarà” i ha criticat que els populars “estiguin obsessionats” per la seva persona i els ha recordat que hi ha un 70% de catalans que estan a favor del dret a decidir i “jo l’únic que estic intentant és estar a l’altura d’aquesta gran majoria” ha afirmat. En aquest sentit, ha tornat a insistir, com va fer ahir en un acte públic, que “si tan important és el pla del senyor Rajoy,  que ens l’expliqui algun dia perquè no el coneixem” i ha llançat la pregunta següent “si tan bo és per a Catalunya, es pot fer un pla contra o sense tenir en compte el 70% de la població d’un país?”.

1  

Imatges

Intervenció a la sessió de control

Intervenció a la sessió de control 649