• El conseller de la Presidència ha argumentat que l'objectiu de la carta del president Mas és que les autoritats de la UE coneguin de “primera mà” l’acord “transcendent, ampli i representatiu de la societat i d’aquest Parlament” i que “es desitja un procés pacífic i transparent”
El conseller Homs durant la sessió de control al Govern al Parlament de Catalunya
El conseller Homs durant la sessió de control al Govern al Parlament de Catalunya
El conseller de la Presidència, Francesc Homs, ha destacat avui, en referència a les reaccions a la carta que el president Mas va enviar a diferents autoritats europees, que l’objectiu “no era tant obtenir una resposta explícita, sinó donar a conèixer quins eren els motius de les decisions que es van prenent a Catalunya per una via directa”. Durant la sessió de control al Govern que s’ha fet avui al Ple del Parlament, Homs ha assenyalat que el que “crida terriblement l’atenció a les institucions europees” és que a un país democràtic com l’estat l’espanyol “s’impedeixi el fet de poder votar i discernir sobre futur polític de Catalunya a través d’un mecanisme democràtic. Això genera estupefacció.” El conseller ha recordat que “una consulta és un instrument de participació democràtica per conèixer la voluntat d’un poble”.
 
En aquest sentit, el portaveu del Govern ha afegit que “ens semblava oportú i necessari fer arribar la nostra versió dels fets” perquè “creiem que aquest acord transcendent, ampli i representatiu de la societat i d’aquest Parlament cal explicar-lo nosaltres mateixos i no deixar-lo obert a interpretacions”. Homs ha destacat la importància que té el fet que els primers ministres de la UE sàpiguen “de primera mà” que “existeixen les vies per poder fer aquesta votació” i que des del Govern “s’estan fent totes les gestions” per donar-les a conèixer. Un tercer argument exposat avui per Homs és difondre arreu que des de Catalunya “es desitja un procés pacífic i transparent que té la Unió Europea com a marc de referència”. “No poden argumentar que aquella gent que pretén resoldre les coses votant siguin els que divideixen. Les divisions vénen de la imposició d’impedir l’exercici de la democràcia amb normalitat” ha reblat.