·    El secretari de comunicació del Govern s'ha reunit aquest vespre amb representant d'Acció Cultural del País Valencià
El secretari  de Comunicació del Govern, Josep Marti, s’ha reunit aquesta tarda amb una delegació d’Acció Cultural del País Valencià, encapçalada pel seu president d’honor, Eliseu Climent, per abordar el cessament de les emissions de Catalunya Ràdio al País Valencià.

Ahir a les vuit del vespre l’ACCPV, entitat propietària dels repetidors, es va veure obligada a desconnectar la xarxa que distribuïa la senyal per tal d’acatar la resolució del ministeri d’Indústria que desautoritzava l’entitat a distribuir les emissions.

En declaracions a la sortida de la reunió, el secretari de Comunicació ha explicat que, en primer lloc, aquesta era una “reunió obligada” i ha agraït en nom del Govern a Acció Cultural la feina feta durant gairebé 25 anys “fent possible que els mitjans públics catalans s'escoltessin al país Valencià”

Marti també ha avançat que el Govern ha ofert assistència jurídica a l’entitat, “si creuen que la necessiten” per tal de fer front a l’expedient obert Ministeri del qual es pot derivar una sanció de fins a un milió  d'euros que “pot posar en risc aquesta entitat”

Finalment, en el terreny del judici polític, Martí ha reiterat la valoració que ahir va fer el Govern, i ha situat el cessament d’emissions en el terreny d'una clara “agressió” al català. “Veiem com una qüestió molt preocupant el fet que al país Valencià la gent que comparteix la nostra llengua no es pugui informar en català i per tant això és una situació greu contra un dret bàsic de poder informar-te en la teva llengua”, ha assegurat.

El Secretari de Comunicació ha insistit que el “marge de maniobra des d'un punt de vista jurídic és molt petit, i que això se situa en el terreny de la voluntat política”. En aquest sentit ha dit que el Govern està disposat a poder enviar el senyal dels mitjans de comunicació públics TV3 i Catalunya Ràdio “d’avui per demà”. “Només és una qüestió de voluntat però la voluntat ha de ser a totes les parts”, i a l'altra banda el Ministeri posa de manifest que “aquesta  voluntat no hi és”.

Martí considera que al segle XXI “aixecar barreres i fronteres” a la lliure transmissió de programes, d'informació i  de continguts audiovisuals “atempta contra el sentit comú”. I encara atempta més quan el que fa és aixecar una barrera definitiva a una comunitat lingüística, en aquest cas la del país Valencià,  “a qui es barra  la possibilitat d’ informar-se i entretenir-se en la seva llengua”.

Malgrat això, afortunadament, podem “aferrar-nos” a allò que ens dóna la tecnologia avui dia,  “avui en dia hi ha finestres que no es poden tancar”. En aquest sentit Josep Martí ha valorat molt positivament el compromís de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals a incrementar les inversions en la xarxa per tal que no hi hagi problemes per tal que al aquest País Valencià tanta gent com vulgui pugui accedir als seus mitjans a través de la xarxa.

A la reunió també ha assistit per part del departament de la presidència Antoni Molons, director general de Mitjans de Comunicació. Per part d’Acció Cultural del País Valencià també han assistit, Vicent Sanchis, Carles Solà, Vicent Partal, Isabel Clara-Simó David Miró, Zaida Torregrossa, Miquel Vilar i Xavier Dalfó.