• El  conseller Homs ha participat aquest matí en l’acte d’homenatge a Marc Coma a Avià i aquesta tarda ho farà a Folgueroles en l’homenatge a Nani Roma
El conseller Homs amb Marc Coma
El conseller de la Presidència, Francesc Homs, ha participat avui en l’acte d’homenatge que el poble d’Avià ha ofert al flamant campió del Rally Dakar en categoria de motos, Marc Coma. Aquesta tarda el conseller també serà present en l’homenatge de Folgueroles  a l’altre campió del Dakar, Nani Roma. Homs ha dit que avui  tant Avià com Folgueroles “són una festa”, però també ho és el conjunt del país que s’ha de felicitar de disposar d’esportistes "que ens fan sentir orgullosos”. Tant Coma com Roma, com tots els que han participat en el rally, són un exemple de "tenacitat, d’esforç de, lluita de constància que ens serveixen d’exemple  a tots plegats”.

En declaracions als mitjans de comunicació, i preguntat sobre la convenció que el Partit Popular ha celebrat aquest cap de setmana a Barcelona, el conseller ha volgut  destacar que “no va haver-hi cap incident” i això contrasta amb un “relat apocalíptic i fals” que consisteix en presentar la societat catalana com una societat “crispada, dividida i enfrontada”. Malgrat que el  PP va expressar-se d’una manera que a la majoria dels catalans "ens disgusta" pel seu to “amenaçador”, no es van registrar incidents i “tothom va ser respectuós amb la celebració d’aquest acte”.

Aquesta és, a parer del conseller, una veritable actitud democràtica, “el respecte per l’expressió de les idees de tothom”, tot i que el PP "sempre s’oblida" que hem de poder votar, perquè la decisió final és dels ciutadans i cal expressar-la mitjançant els vots.
 
Homs ha constatat que “estem davant d’un Govern espanyol molt agressiu amb tot allò que té a veure amb la identitat de Catalunya”, i que prenen, “ells sí”, decisions “unilaterals i arbitràries” que afecten directament el nostre dia a dia, qüestions relacionades amb la llengua, amb l’educació, fins i tot amb els horaris comercials, "qüestions que afecten els recursos públics".

Sobre un hipotètic “Pla Rajoy” el conseller s’ha permès la ironia de dir que “l’estem estudiant intensament” i ha posat en evidència que durant la convenció el PP “no es va molestar en detallar cap idea, cap proposta per ser avaluada i estudiada des de la perspectiva catalana”.

Estem davant una acumulació del “no”,  d’un discurs “centrat en la por”, que utilitza l’estil del segle XIX per combatre la democràcia. Avui en dia és un “discurs sense futur”, sense cap possibilitat de prosperar “perquè és absolutament contrari a l’essència de la democràcia al segle XXI” ha conclòs.